Kalmar DD

31

dd-tips dd-blogg

Läste en intervju med Skarplöth på Trav365 häromdagen och av allt att döma så tycker jag det låter som att en start av V75 kl. 16:30 istället för 14:30 verkar vara nära. När det väl träder i kraft så kommer det garanterat inte vara alltför glada miner på de aktiva. Personligen är det inte heller något positivt, jag gillar starttiden 14:30. Men det finns säkert ett gäng som tycker en senareläggning av V75 är något positivt. Smaken är som baken och det är nog inte så värst mycket vi kan göra. Vi får helt enkelt vänta och se.

I den första dubbelavdelning tänker jag dra till med en chansspik på 2 Unique Gowan. Hon får Johan Untersteiner i sulkyn vilket jag tror är första gången och dessutom lutar det åt att hon kommer gå barfota runt om ifall det tillåts. Låter på tränare Robertsson som att han spritsat lite inför detta och med förra loppet i kroppen ska hon ha gått fram formmässigt. Hon är inte den snabbaste hästen i fältet men väldigt stark och jag blir inte alls förvånad om Johan styr fram till dödens om tempot sänks och kontrollerar loppet därifrån. Mycket spännande chansspik som jag ser det!
DD-2 tycker jag är en ganska öppen historia och jag streckar sex hästar på dubbeln: 1 Djali Boko, 2 Send In The Clowns, 3 Zonguldak, 5 Asterix Hornline, 7 Super Photogenic och 9 Listas Rafiki. Har faktiskt svårt att utse en tipsetta här men Stefan Persson har rätt bra snurr på stallet och Zonguldak har ett bra läge. Jag gillar ju Super Photogenic också så honom kommer jag spela tvilling med som u-häst mot övriga.
11 Dernier Viking står jag över på dubbeln men tar med på V7-bongen.

DD-1: 2 Unique Gowan
DD-2: 1,2,3,5,7,9
Min raka DD: 2-3
Min roliga DD: 2-7

Veijo låter rätt uppåt på 8 Naglo Del Nord i V75-1 och påtalar att det är ett stort plus om han kan gå barfota. Halvöppet lopp tycker jag, måla på. Även Fredrik Persson låter uppåt kring sin 9 Caliber TT och han har ju ett fint smygläge. Tight i striden om tipsetta även i detta loppet för mig. 3 Västerbo Highflyer blir nog ändå tipsetta knappt före 5 Aristocat Boko.
V75-2 stänger jag troligtvis med 2 Flex Lane och 3 Darius Boko. Två hästar som jag tror höjer sig lite över de andra.
Gulddivisionen känns även den som ett ganska öppet lopp. Spännande att se 10 Riff Kronos debutera i guld och han lär väl knappast göra bort sig. 5 Dreams Take Time blir favorit och får han sitta i spets och styra så vinner han nog. Men jag vill ändå höja ett litet varningens lillfinger för 9 Overtaker By Sib. Han är inte helt enkel att räkna med den hästen och han har inte tränat på kontinuerligt då han haft lite problem. MEN jag vet också att han inför ett annat lopp inte tränade speciellt mycket utan mest gick motion (minns tyvärr inte om det var loppet han vann på Halmstad eller silverfinalen på Annandagen) och är han bara på humör så kommer han avsluta mycket vasst. Ett miljondrag tycker jag ”Sibbe” är.
Jag är lite inne på att 3 Vincere Scis Win spårar runt om i V75-4. Hon är ruggigt snabb från start och övriga lär få tufft att te en längd på henne. Snack om att 4 Digital Photo ska laddas men hästarna står sida vid sida och då är det inte helt enkelt att ta en hel längd. Blir det rejält tempo på loppet kommer 9 Wingait Ida bli giftig.
V75-5 känns väldigt svårlöst om det nu inte är så enkelt att 13 Felicia V.E och 14 Det Är K.H.K Boko gör upp om det. Känslan är åtminstone att hästarna på start kommer få det tufft att stå mot tilläggskusarna.

Lycka till! 

Föregående artikelParisresenären Ängskalla från Skråmträsk
Nästa artikelV75 resultat lördag 14 februari 2015 från Kalmar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.