Kan innerspåret bli en fälla för Nuncio?

46

nuncio v75 bergsaker

En världsstjärna som Nuncio ska naturligtvis ha jättechans att ta hem Sundsvall Open Trot på lördag.
Eller…kan spåret ställa till det?
Att det blev ett innerspår i miljonloppet ses av många som det enda lilla orosmolnet på hästens annars ljusblåa lördagshimmel.

Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melanders Nuncio inkasserade ännu en miljon i Jubileumspokalen senast där supertravaren knep seger 33 i den 49:e starten.
Elitloppssegraren Nuncio har kallats ”väsen” och ”fenomen” och har aldrig varit sämre än trea trots att han stött på hårdast tänkbara motstånd i så gott som varje start.
Stallet meddelar fortsatt form på den store favoriten i V75-6 på Bergsåker, tillika Sundsvall Open Trot.
Det handlar om folkets bank på V75 och även det givna singelstrecket för några av landets mest kända tipsexperter.
Micke Nybrink ska stå i rutan i TV12 och TV4 på lördag och tror på favoritseger.
– Nuncio måste vara en av världens tuffaste hästar och även om han drog spår ett – vilket kanske inte är optimalt – så drog han ju ändå en vinstlott i och med att On Track Piraten fick spår nio. Det är min spontana reaktion, utan för den skull inte dra alla slutsatser så här tidigt på veckan, säger Nybrink.
Innerspåret för Nuncio?
– Melander kanske inte hade valt det frivilligt åt sin häst. Men det är ett jättebra spår och hästen är ju inte dålig ut. Senast öppnade han ju fort till exempel. Och så är det Örjan Kihlström från innerspåret – jag tror att han är bäst i Sverige på att köra därifrån. Oasis Bi är med och den är snabbare än Nuncio. Men Oasis Bi har några spår ut och jag blir inte ett dugg förvånad om Örjan bara svarar ledningen och vinner.

”Ingen sölkorv det här”
B-O Månsson, regional sportchef för travets Mittnorrland, är en annan som tror att innerspåret inte ska innebära några större bekymmer för favoriten.
– Det är klart att teoretiskt skulle han kunna bli fast. Tarzan hade nog hellre valt spår tio tror jag. Men det är ju så att Nuncio öppnar mycket snabbt. Det är ju ingen sölkorv det här. Nuncio blir naturligtvis svårslagen. Han är den normala tipsettan och jag tror Kihlström reder ut det.
Några ord om loppet ni bjuder på?
– Det blev ett otroligt bra lopp och jag är jätteglad för sporten på lördag. Det många kanske inte inser att det är andra nio också är fantastiska hästar. Men eftersom Nuncio är så sjukt bra kommer de andra inte fram riktigt.

Inget större bråk
Stefan Berglund, redaktionschef på V75-Guiden får samma fråga – om Nuncio är en favorit i fara på grund av innerspåret.
– Nej, jag tror inte att han förlorar den här gången heller. Nuncio har visat att han är snabb ut från innerspår. Jag tror inte att Oasis Bi och Volstead bråkar så mycket med honom heller i början utan båda vill nog bara ner i rygg på favoriten. Nuncio är nog snabbare än vad många tror från start, särskilt med Örjan i sulkyn. Jag tror ingen tar en längd och stallkamraten Volstead lär täcka upp för att sedan gå ner i rygg. Anna Mix var fantastiskt bra senast men det blir ju dryga spår fram igen, säger Stefan Berglund.

Bra spår i Sundsvall
Travexperten och TV4-profilen Anders Malmrot om Sundsvall Open Trot:
– Ett scenario är att Nuncio skulle bli instängd från spår ett. Men jag tror ju inte på det. Hästen är startsnabb, det har han visat i Elitloppet till exempel. Att ha innerspår på Bergsåker är också jättebra. Många banor har problem med sitt innerspår eftersom starten kommer ganska tidigt på rakan och att hästarna då får dålig fart från innern. Men Bergsåker har ett långt upplopp och bilen släpper senare.
Spets och slut på Nuncio tror du?
– Jag tror att han håller ledningen och sedan får de andra köra om andrapriset. Det handlar om en av världens bästa hästar, om han inte rent av är den bäste, säger Malmrot.
Slutligen en check med stallet. Hur står det till med Nuncio?
– Jo, allt är väl med hästen. Allt är normalt, säger stallets försteman Marcus Schön. Det känns ju alltid som att den här hästen är i form, om man säger så! Och med tanke på att han fick en hyfsad smygresa senast borde han vara lite mera explosiv den här gången. Troligtvis kommer han ”bara” att gå barfota fram den här gången (runt om senast) men jag tror inte att det har jättestor betydelse. Volstead var ruskigt bra senast och det känns som att någon av våra hästar kommer att ta ledningen. De utifrån är inte så startsnabba att de kan utmana, vad jag fått se och läsa mig till i alla fall. Så det ska kunna bli ett jäkligt bra lopp för våra två hästar.

Föregående artikelV75 resultat lördag 20 augusti från Örebro
Nästa artikelStenhårt i toppen av Tränarligan 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.