Kan Spartan Kronos vinna Sprintermästaren 2015?

28

spartan kronos vinna 2015

Storfavoriten Nuncio är på allas läppar att vinna Sprintermästaren.
Men Conrad Lugauer har inte gett upp med sin stjärna Spartan Kronos.
– Han springer säkert en 1.09-tid och jag vill inte byta häst med någon. Jag har en häst som kan vinna Sprintermästaren, säger Conrad Lugauer.

På torsdag smäller det i Halmstad när Sprintermästaren avgörs med försök och final. Det är även V75 där de tre försöken körs som andra, tredje och fjärde avdelningen. På förhand är Nuncio storfavorit att vinna Sprintermästaren efter dennes uppvisning i Elitloppets final där han blev trea efter att ha hängt i tredjespår hela loppet. Men ett av de hetaste motbuden har Conrad Lugauer i sin högkapable Spartan Kronos. Fyraåringen har imponerat stort på slutet och Jägersrotränaren tror att han kan ge självaste Nuncio en match om den knappa miljonen som utgör förstapriset i Sprintermästaren.
– Spartan Kronos (V75-4) är redo för fight. Jag körde honom i ett jobb idag (tisdag) och han var hur fin som helst. Vi kommer med en häst i toppskick som har gjort kanoninsatser på slutet. Näst senast var han fantastisk som tvåa i Kungapokalen och senast vann han med krafter kvar på en ny 1.12-tid. Jag körde bara sista 100 och han flög ifrån de andra till slut, säger Conrad Lugauer.

”Tror vi kan slå honom från dödens”
Spartan Kronos startar i det tredje försöket till Sprintermästaren och har spår sju bakom startbilen. Invändigt om sig har han bland annat startsnabbe Jontte Boy.
– Spårlottningen var inte till vår fördel men jag tror på bra vinstchans ändå. Eftersom Jontte Boy inte har den allra bästa formen och Spartan Kronos känns bättre än någonsin så tror jag att vi kan slå honom från dödens. Det är inget nytt att min häst alltid får göra jobbet den tunga vägen. Det får han göra nästan jämt.
– Det gäller att vinna försöket så att vi får ett bra spår i finalen. Vi kör barfota fram i försöket och barfota runt om i en förhoppningsvis final, säger Lugauer.

Om Spartan Kronos och Nuncio får mötas i finalen, tror du att du kan rå på Nuncio då?
– Alltså, Nuncio visade i Elitloppet att han kanske är Europas bästa fyraåring. Men jag har absolut inte gett upp för jag vet vilken häst jag har själv. Spartan Kronos är den bästa häst jag har tränat och han har alla bra egenskaper som en världsstjärna ska ha. Han springer säkert en 1.09-tid när det nu ska bli så fina förhållanden.
– Jag vill inte byta häst med någon och nu är det upp till bevis. Han känns fantastiskt fin och jag har en häst som kan vinna Sprintermästaren. Jag hoppas att det blir ett sportsligt och sevärt lopp där alla får chansen. Drömscenariot vore en duell med Nuncio och att vi får vinna, säger Conrad Lugauer.

Du har även med For Pleasure As i V75-1 på torsdag i ett långlopp. Chanserna där?
– For Pleasure As (V75-1) har riktig toppform och har gjort flera jättefina lopp på slutet. Lång distans passar bra men jag tror inte att han kan slå Mellby Viking. Det är bara en liten chans att göra det ifall Mellby Viking inte skulle vara bra. Vi ändrar inget och kör med skor runt om.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.