”Kan vara ett spikförslag på V75”

93

spikförslag

Joakim Lövgren har en potentiell stjärna i Winner’s Wine.
När V75 på lördagen gästar Jägersro är fyraåringen ett av två heta segerbud från hemmatränarens stall.
– Winner’s Wine kan vara ett spikförslag på en liten kupong och sedan tycker jag att Iago Zon också har vinstchans, säger Lövgren.

Winners’ Wine visade tidigt talang men under debutsäsongen i fjol, när hästen var tre år, blev det bara fem startar varav han vann en.
– Han var jättelovande men hans kropp var lite sen så vi ställde in honom igen och väntade på fyraårssäsongen, förklarar Joakim Lövgren.
Det verkar ha varit ett klokt beslut. När hästen för två veckor sedan var tillbaka på tävlingsbanan efter tio månaders uppehåll slog han till med en topprestation direkt. Med den insatsen på näthinnan gör V75-spelarna honom till favorit den här gången.
– Han borde gå framåt så det är en spännande start. Det är min bästa chans i omgången. Han har ett fjärdespår som vi ska försöka lirka iväg honom ifrån. Jag tror att det går bra och sedan borde han göra ett lika fint lopp igen som han gjorde sist. Han var ju riktigt bra då så är han ännu bättre nu är han svårslagen i ett sånt här lopp.

Bra spår och passande distans
En annan intressant fyraåring från stall Lövgren är Iago Zon (V75-1). Hästen imponerade vid V75-segern näst senast men i finalen i lördags stumnade han efter anfall från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan.
– Han är lite svårbedömd. Han var ruggigt fin i Kalmar när han vann där men i lördags var han alldeles för stressad och kunde inte göra sig själv rättvisa. Jag gillar att det är 1 600 meter nu. Det är bättre startspår och det är hemmaplan. Vi glömmer starten på Solvalla och tar sikte på det här.
– Både Winners’ Wine och Iago Zon ska med på kupongerna.

Joakim Lövgren om sina övriga V75-hästar:
Don Crowe (V75-1) kanske inte är något för V75-spelarna.
Likasi (V75-2) är startsnabb, travsäker och okomplicerad. Tanken är att hon ska sno åt sig en bra position och sedan ligga på rulle. Kanske platschans. Kusken är rutinerad. Han har vunnit ett par lopp på V75 förut och tar hand om de chanser han får.
Uptothe Chapel (V75-4) har fortsatt bra form. Han gör jämna fina lopp hela tiden och gillar när det är lite ”överpace”, så från det här läget kanske han kan vara med och slåss om ett tredje-fjärdepris ifall det inte ”häxar”. En jätteoutsider.

Föregående artikelV75 system och chanssystem Jägersro 8 april 2017
Nästa artikelWangle: ”Hästen är bättre än någonsin”