Wangle: ”Hästen är bättre än någonsin”

14

Han gör sin sista säsong – tolv år gammal.

Då är Spring Erom bättre än någonsin.

Jag tror vi aldrig kommer få se en liknande saga igen.

Vinterns häst har varit On Track Piraten som radat upp segrar i V75-cirkusen.

Men, därbakom, har hedershästen Spring Erom gjort superlopp gång på gång.

Dan Widegren har gjort ett hästjobb med tolvåringen som är bättre än någonsin.

Lägg därtill att hästen alltid tävlar med skor, vanlig vagn och inga extrafinesser kring sin utrustning.

I dagens materialhysteri är det otroligt häftigt – och jag tror knappast att vi kommer få se en bättre tolvåring i framtiden.

Det kommer i alla fall dröja många, många år att se en häst med den utstrålningen på travbanan.

I övrigt:

DD’s Hitman imponerade igen och vann lekande enkelt.

Lutfi Kolgjini fortsätter sin sanslösa form.

Lärlingslopp på V75 blir alltid sevärda – och det skräller alltid.

 

Här är Sportbladets Plusbetyg från V75-omgången.

 

Spring Erom

Kommentar: Vi har redan hyllat hästen ovan, men vilken häftig seger. Hästen fick visserligen en perfekt resa, men hästen spurtade enkelt förbi topphästar och vann lekande lätt. Som hästen ser ut kan man inte se att hästen är tolv år gammal. Grattis Danne Widegren och kretsen kring hästen, det här är en fantastisk saga.

Ulisse Kronos

Kommentar: Pulveriserade motståndet och var helt överlägsen över lång distans. Efter floppen på Momarken hade Lutfi Kolgjini ställt i ordning rejält på hemmaplan och hästen var totalt överlägsen.

DD’s Hitman

Kommentar: Slog klorna enkelt i Re Doc som är en exemplarisk spetshäst, men det var klasskillnad och DD’s Hitman joggade 10-fart sista varvet och det var en lekande lätt seger. Jag har sagt det förr, Petri Puro är en hästkarl ut i fingerspetsarna och jag vill verkligen se DD’s Hitman sista helgen i maj.

Västerbo Arthur

Kommentar: Fick ett tufft lopp, men var ruskigt bra igen och Kim Eriksson och Robert Bergh är en stekhet duo. Hästen har även tänt till på barfotabalans och kommer vinna mer lopp framöver.

Iago Zon

Kommentar: Var snabbt tillbaka efter förra veckans flopp. Hästen öppnade snabbt till ledningen, och var sedan överlägsen. Läckrare häst går inte att hitta, och 1640 meter är helt rätt distans för hästen.

Mosaique Face

Kommentar: Var jättefavorit, och fick ett bra lopp i andrapar utvändigt. Men hästen kunde inte alls utmana när attackerna kom bakifrån och som så många gånger förr presterar Mosaique Face inte lika bra bakifrån än vad han gör i ledningen och dödens.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet