Kanoninsats av Readly Express

96

Bird Parker skrällvann Prix de Belgique för Jean Philippe Monclin.
Favoriten Bold Eagle fick aldrig grepp på vinnaren och blev tvåa medan Readly Express spurtade strålande till tredjeplatsen.
– Hästen gjorde ett otroligt bra lopp, sa tränaren Timo Nurmos.

Under söndagen kördes det sista genrepet inför Prix d’Amerique på Vincennes-banan i Paris. Och för andra gången i vinter besegrade Bird Parker sin landsman Bold Eagle. Bird Parker kom via tredjespår till ledningen efter åttahundra meter och försvarade sig upploppet ner till en säker seger. Vinnaroddset blev hela 44 gånger pengarna och segertiden skrevs till 1.13,1 över distansen 2850 meter.
Det här var Bird Parkers andra triumf i ett B-lopp i vinter då han tidigare även vunnit Prix du Bourbonnais. Tvåa även i det loppet var Bold Eagle som är utan seger i vinter och det här var fjärde raka förlusten.

Ägaren Pilarski besviken
Bold Eagle fick ett bra lopp i andra par utvändigt och kom fram utvändigt om ledaren i sista kurvan. Men han kunde aldrig ta sig förbi och efteråt var ägaren Pierre Pilarski besviken. Han var inte besviken på hästen men sa att han för första gången var besviken över resultatet. I den senaste starten var Pilarski glad över andraplatsen men det var han inte i dag. I sista sväng såg det ut som att Bold Eagle skulle vinna men in på upploppet ville han inte ta i ordentligt och det var precis som han inte ville vinna, sa Pilarski.

Kanoninsats av Readly Express
En som däremot levererade en oerhört svettig insats var Readly Express. Efter en tappstart, där han blev störd av Call Me Keeper som galopperade framför, hamnade han sist i fältet samtidigt som tempot i täten inte var så våldsamt högt. Björn Goop följde med i ryggar över den sista bortre långsidan och när Readly Express fick full anfallsorder bet det bra och han spurtade strålande till tredjeplatsen och tog på tätduon hela vägen in i mål. Hästen såg lysande ut och gjorde en kanoninsats efter det struliga loppet. Tränaren Timo Nurmos var mycket nöjd efteråt och tyckte att det här var ett perfekt genrep inför Prix d’Amerique.
– Hästen var otroligt bra och jag är mycket, mycket nöjd. Han hamnade så långt bak och vi hade pratat lite innan att köra ett passivt lopp i dag. Han var precis så bra som jag trodde, sa Timo Nurmos.
Fyra i Prix de Belgique blev Takethem och femma Treasure Kronos.
Prix d’Amerique körs om två veckor, söndagen 28 januari.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.