Kennet Häggström inför SM-dagen på Åby

212

Kennet Häggström inför SM-dagen på Åby

Förra året vrålspurtade hon till mycket enkel seger i Sto-SM.
På lördag kan historien upprepa sig.
– Det är få som kan gå så fruktansvärt fort som hon sista 100 meterna, säger Super Ariels tränare Kennet Häggström inför SM-dagen på Åby.

När Micael Melander styrde ner på open stretch i fjolårets upplaga av Sto-SM på Åby såg det ut som övriga hästar stod stilla. Efter ett lopp i rygg på ledaren exploderade Super Ariel ifrån konkurrenterna till överlägsen seger.
– Det var grymt roligt! Det är det största jag har vunnit, så det var stort, säger Kennet Häggström.
Förra året kom Super Ariel till Åbytravet direkt från Frankrike. Där hade hon tillbringat två framgångsrika år med 6 segrar på 27 starter och 2,2 miljoner kronor insprunget.
– Visst var hon bra i Frankrike och hon fick hårdhet där, men hon var bra innan hon åkte också. Då hade hon vunnit både V75-lopp och en final i diamantstoet, påminner Solängettränaren.

Siktat på SM hela året
I år har det emellertid inte blivit någon fullträff för det nioåriga stoet. På sex starter har hon som bäst varit tvåa.
– I vintras tränade jag bara på lugnt utan att köra några snabbjobb och sedan har hon inte startat så mycket heller. I somras tog vi träckprov på henne och det visade sig att hon hade blodmask. Jag avmaskade henne och tränade på ett tag istället för att starta. Det är egentligen SM jag har siktat på hela året och senast i Östersund tycker jag att hon gick riktigt bra till slut.
Det är svårt att argumentera mot den uppfattningen med tanke på att Super Ariel senast avslutade med en 10,5-runda och gick fortast av alla den sista biten, bakom vinnande In Toto Sund som fått fuska bort inledningsvarvet i spets.
– Hon bröt lite i sista sväng och Micael sa att det inte gick att köra på henne där, men sedan sköt hon till riktigt fort. Efter det har vi behandlat henne och hon känns fin i träningen. Hon har varit nere och gått ett snabbjobb, där hon fick springa ett 15-varv, och vi jättenöjda med henne.
Precis som i fjolårets upplaga av Sto-SM startar Super Ariel från spår tre bakom startbilen och drömscenariot är att även löpningsförloppet blir detsamma som förra året.
– Jag tror att hennes form är likvärdig med den hon hade i fjol. Motståndet är nog lite vassare i år men hon har ett bra spår och jag tror att det kan bli passande kört för henne med bra tempo hela vägen. Är hon på rätt humör och får sitta i rygg kan hon speeda ner nästan vilken häst som helst.

Föregående artikelSkrällarna duggade tätt i veckans V86-omgång
Nästa artikelVem vinner Svenskt Mästerskap på lördag?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.