Kenneth Haugstad inför GS75 Solvalla

67

gs75 solvalla

Solvalla arrangerar helgens Grand Slam 75 och med flera heta chanser spelar stall Roger Walmann en huvudroll.
– Jag tror att Hochthereitis Sox är vår bästa chans. Han har imponerat i två raka, säger Kenneth Haugstad, stallets andretränare.

Är man ute efter hög utdelning på spel som V75, V64 och V5 gäller det att gå mot strömmen. På Grand Slam 75 kan det löna sig ännu mer att spela efter eget huvud. Blir man ensam om alla rätt delas en extrapott ut och man är garanterad minst 15 miljoner kronor. På söndag kan stall Roger Walmanns hästar utgöra en stabil grund i ett unikt system.
Under The Table (GS75-1) och Hochthereitis Sox (GS75-2) måste med på kupongen, säger Kenneth Haugstad.
Båda hästarna har vunnit sina två senaste starter och bäst chans att ta tredje raka tillmäter Haugstad Hochthereitis Sox, som startar med nummer nio bakom startbilen över kort distans. Senast kördes hästen till ledningen från bakspår och gick undan till enkel seger. Gången innan levererade han en virvlande spurt från kön.
– Han har vunnit på väldigt bra sätt. Nu har han fått lite längre mellan loppen eftersom det tar på honom att starta tätt men han känns väldigt fin i träningen här hemma och han står bra inne loppet.
Han gick barfota fram näst senast och med skor runt om senast, hur blir det nu?
– Han hade lite problem med en hov senast och det var därför han gick med skor. Hur det blir den här gången är inte riktigt bestämt men det har ingen stor betydelse.
Tar han tredje raka?
– Känslan är bra…

”Ska räknas igen”
Under The Table har också övertygat i år. Näst senast flög hon fram till seger från fjärde par utvändigt och senast var hon tuffast från positionen utvändigt om ledaren. Den här gången lottades hon till ett perfekt andraspår bakom startbilsvingen.
– Hon har gått två jättefina lopp här på slutet och är på väg mot toppformen. Senast var hon lite vass och det var därför jag körde fram med henne och även om det blev hårt i mål vann hon på bra sätt. Hon känns jättefin i träningen efter det och ska räknas igen.

Talangfull treåringen
I GS75-omgångens tredje avdelning, ett lopp för treåriga ston, selar stall Walmann ut lovande Enterteinment Ås. Hon vann senast sin tävlingsdebut efter ett lopp i rygg på ledaren.
– Hon fick ett perfekt lopp och gick riktigt fort sista 300 när luckan kom. Den här gången möter hon lite tuffare konkurrenter men hon är så pass bra att hon ska kunna hävda sig igen. Hur bra är svårt att säga men hon bör ha gått framåt med debutloppet.
Första gången med bilstart, var tror du hon hamnar från spår fyra?
– Det är jättesvårt att säga och vi måste köra henne bakom bilen innan tävlingarna, men jag tror inte att det kommer vara några problem. Örjan (Kihlström) brukar lösa det där.

Friare utan framskor
Staro Kung Fu
(GS75-4) har tävlat utan framskor vid sina två senaste framträdanden.
– Han ska gå så igen och det är bra för honom. Han är lite trång i gången och utan framskorna blir han friare. Senast gjorde han ett jättebra lopp. Spår 15 i en spårtrappa är inte lätt men han avslutade rappt och visade fin form. Han är under utveckling och med lite hjälp under vägen kan han avsluta vasst sista 400-500. Han ska inte vara helt borta.
Ditty Bopper (GS75-6) hade ett bra fjolår med tre segrar och sex pallplatser på 14 starter. Nu gör hon årsdebut.
– Hon har tränat på hela vintern och gått mycket mängd. Det är en stor och rejäl märr som behövt vintern på sig. Jag tror att hon har utvecklats men vi tar det här loppet som ett test och jag kommer att köra avvaktande.
I den avslutande avdelningen möts stallkamraterna Takeaway och Pimpinette Face igen. När de möttes för ett par veckor sedan blev den sistnämnda tvåa och den andra fyra.
– Nu är det 2 140 meter istället för 1 640 och det är bättre för Takeaway i förhållande till Pimpinette Face, men hästarna är jämgoda och det är mest löpningsförloppet som avgör ordningsföljden i mål.
Strax föra sex på söndag kväll stormar hästarna i mål i GS75-spelets sista avdelning. I det ögonblicket kan någon bli 15 miljoner kronor rikare…

Föregående artikelVilken häst är starkast från Rikstravet?
Nästa artikel”Måla på, så ses vi vid luckan…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.