Kenneth Haugstad inför lördagens E3-final på Gävletravet

212

Kenneth Haugstad inför lördagens E3-final på Gävletravet

Mest tror han på hästen han kör själv men han utesluter inte att stallkamraten kan överraska och få V75-utdelningen att dra i höjden.
– Aleppo Pine är förstastrecket men Aria gjorde ett ruskigt bra lopp senast och kan komma före oss från start, säger Kenneth Haugstad inför lördagens E3-final på Gävletravet.

Det har skrällt en hel del i E3 genom åren och vill man ensam håva in lördagens superjackpot på V75, enligt prognosen väntar 63 miljoner kronor i sjurättspotten, vill det till att det skräller även på lördag. Det är finaler i korta E3 över 1 640 meter som står på programmet och trolig favorit i stoavdelningen (V75-6) blir Joakim Lövgrens Zara Kronos. Hon skrällvann den långa E3-upplagan i juni och övertygade från ledningen i sitt försök. Men treåriga ston kan vara oberäkneliga och det har inte blivit favoritseger i loppet på åtta år.
– Jocke har en jättefin häst och det blir svårt att ta en längd på den i starten, men Aleppo Pine är rätt så snabb ut när man trycker av henne och vi har ett perfekt läge. Vi är där vi ska vara i andraspår och jag måste vara optimist, säger Kenneth Haugstad som kvalade in tre ston till finalen åt sin arbetsgivare Roger Walmann.
– Aleppo Pine var jättefin i uttagningen. Hon fick göra grovjobbet själv i tredjespår och drog lasset sista 800 meterna. Trots det vann hon bekvämt på ett mycket bra sätt.
Det treåriga toppstoet har vunnit sex av åtta lopp så här långt. I E3-finalen i juni galopperade hon bort sig som favorit men efter det ståtar hon med två raka segrar.
– Det var fel att rycka skorna till förra E3-finalen. Att rycka skorna var i sig inte fel men banan var väldigt stum så just den dagen var det fel. Den här gången blir det skor. Vi kör exakt som vi gjorde i försöket.
Hur optimistisk är du?
– Med en häst som bara har förlorat två gånger är man optimist och jag blev inte mindre optimistisk efter försöket. Jag tror att hon kan springa en bra bit fortare än senast och är hon lika bra som då är vi bland de tre främsta. Sedan handlar det om treåringar och de är lite ”från dag till dag”, men jag har en bra häst.

Kommer med jätteform
Trots att Aleppo Pine galopperade bort sig i den långa E3-finalen var det nära att segern gick till stall Walmann genom Flash Am som gjorde en heroisk insats som tvåa. Men hästen har inte presterat på samma nivå efter det. Hon gick senast vidare från uttagningsloppet som fyra.
– Hon har gått med skor båda gångerna efter förra E3-finalen och de sämre insatserna kan ha berott på det. Nu ska hon gå barfota runt om igen och det tror jag kommer göra henne mycket vassare. Kapacitetsmässigt vet vi att hon är bra men hon är lite svårbedömd och spår åtta drar ner chanserna. Därifrån blir det väldigt svårt, säger Kenneth Haugstad och är mer inne på att stallets tredje häst i loppet, Aria, kan överraska.
Det gjorde hon i uttagningen när hon från ett ”omöjlig” tolftespår levererade en mycket vass spurt och knep andraplatsen.
– Vi har väntat lite på henne och hon har blivit bättre och bättre. Hon är riktigt vass på speed och gick väldigt fort till slut senast, säger Haugstad och fortsätter:
– Allt verkar bra i träningen efter det och hon kommer till loppet med jättefin form. Vi valde framspår eftersom hon är väldigt startsnabb och jag tror att hon kommer få ett fint lopp. Hon kan komma före Aleppo Pine från start för hon är väldigt snabb.
Så hur lyder ditt råd till de jackpotjagande V75-spelarna?
– De tre innersta spåren, Zara Kronos, Aleppo Pine och Staro Miami, är väl de vassaste på pappret, men sedan kommer Aria.

”Ska vara bra för att slå honom”
Team Walmann har även ett hett segerbud i V75-avslutningen. Urban Kronos har imponerat hela säsongen och övertygade stort när han senast mosade konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren.
– Han har varit fantastiskt och blivit bättre och bättre med loppen. Senast gjorde han ett grymt lopp! Jag trodde inte att han kunde vinna det loppet från dödens men det gjorde han och han kändes helt perfekt i senaste jobbet. Den här gången blir det barfota runt om och även om det är debut i silverdivisionen ska de vara bra för att slå honom om han är lika bra som senast, säger Haugstad.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.