Kenneth Haugstad inför V75 Skellefteå

70

image-6

Det är jackpot på V75 och 30 miljoner kronor i potten för sju rätt.
Kanske läge att ta rygg på Roger Walmanns formstall?
Förstemannen Kenneth Haugstad låter i alla fall mycket optimistisk när det gäller stallets tre V75-chanser i Skellefteå.

I söndags tog Kenneth Haugstad sitt livs seger hittills på travbanan när han vann svenskt Travoaks med Spoil Me – en seger värd 2,8 miljoner kronor.
– Det var en fantastsikt upplevelse. Allting löste sig i loppet. Hästen var fantastiskt bra och löpningsförloppet stämde till hundra procent. Det är bara tacka och ta emot att man fick chansen. Det är fantastiskt kul att få köra en sådan fin häst i ett så stort lopp. Det var kul att lyckas, sa 38-åringen som är försteman hos Solvallatränaren Roger Walmann.
Hur firade du segern?
– Det var lugnt. Vi var hemma vid åttatioden och tog lite mat och en öl, sen var jag helt slut och det blev sängen.
Vi pratar med Kenneth Haugstad i samband med onsdagens tävlingar på Solvalla. Chefen själv är i USA.
– Roger ska först och främst träna Magic Tonight och D’One som ska starta nästa helg i Lexington, förklarar Kenneth Haugstad.
I Lexington, Kentycky, hålls även hästauktioner.
– Jag är rädd för att det även blir lite nya hästar, säger Kenneth Haugstad och skrattar.

Optimist inför V75
Stallet har tre hästar till start på V75 och Kenneth Haugstad låter mycket optimistisk på förhand. Samtliga hästar som för övrigt kommer att köras av Örjan Kihlström.
Pastor Dee (V75-1) har gjort det jättebra en längre tid. Jag tycker att han möter lite billigare motstånd den här gången. Han står bra till och han är hygglig ut utan att vara jättesnabb. Han får en fin resa och jag blir inte överraskad om han vinner.
Den långa resan till Skellefteå?
– Det är inga problem. Han är hur lugn som helst.
Pantarei Ans (V75-4) startar med 20 meters tillägg över grunddistansen 3 140 meter.
– Han gör det bra varje gång och han är ute på sin distans. Han går också ner en klass tycker jag. Han har väl ett par bra motståndare där framme. Jag tror att han är bland de tre-fyra.

Viktig ändring i utrustningen
Mr Lindy (V75-7) kommer från en tredjeplats i bronsdivisionen på Färjestad.
– Han blev lite vass senast på Färjestad och därför blev han lite stum sista 500. Vi gör lite ändringar nu och sätter på en liten pullplatta som vi kallar det. Jag tror det kommer att slå positivt ut. Han har varit väldigt fin i träningen efter starten på Färjestad. Han är väldigt snabb ut och kommer att få en fin resa. Jag tycker nog att han ska vara med där framme.
Pullplatta? Det här måste du förklara.
– Det är en platta som vi sätter under halsen på honom. För att räta ut halsen på honom så han förhoppningsvis får mer luft.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.