Kihlström hoppas vara tillbaka på söndag

101

Kihlström hoppas vara tillbaka på söndag

Mitt under loppet slog ryggskottet till. Örjan Kihlström fick avbryta.
Toppkusken hoppas att vara tillbaka i sulkyn när Stochampionatet avgörs på söndag.

Örjan Kihlström hade kört tre lopp vid Solvallas lunchtävlingar på tisdagen och bland annat vunnit ett av loppen med Perpetuate. Men mitt under det pågående fjärde loppet slog ryggskottet till. Kusken fick ta sin häst Deal Done Zet ur loppet. Örjan har från och till brottas med ryggproblem de senaste åren, men att det hände mitt under loppet är något han tidigare inte upplevt.
–Ja, men det var ju ett dåligt tillfälle att få det kan man väl säga. Jag hade kört några lopp innan under dagen och jag kände inget alls. Sedan kommer ju alltid ryggskott plötsligt, men det har aldrig hänt innan att jag fått det under loppet, det var ett konstigt tillfälle att få det, säger han.

Kuskändringar gjorda på Eskilstuna
I vanlig ordning figurerar Örjan Kihlström flitigt i veckans startlistor. Eskilstuna i kväll, onsdag och Bergsåker på torsdag var den ursprungliga planen innan Axevallas tävlingar i helgen tar vid. Kusken kommer dock inte att kunna köra de närmaste dagarna men har förhoppningar att vara kurant igen till på söndag då han är tänkt att köra Daniel Redén-tränade Honey Mearas i Stochampionatet.
–Det känns inte helt katastrofalt i dag i alla fall, men man får se lite och ta det dag för dag. Jag var på behandling i går och ska iväg i morgon igen. Det blir nog ingen löpkörning förrän tidigast på söndag som det känns nu. Det är ju Stochampionatet då och det är det jag siktar på att vara i form igen till och hoppas på.
Kuskändringar till onsdagens tävlingar i Eskilstuna är genomförda. Nya kuskar på V86® blir: 3 Dorob (V86-2) Torbjörn Jansson, 8 Chris Crystal (V86-3) Torbjörn Jansson, 7 Hilltop Hawk (V86-4) Erik Adielsson, 12 Moses (V86-6) Carl Johan Jepson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.