”Kim, den största talangen på länge”

42

Kim Moberg.

Lägg namnet på minnet.

Hon är kvinnliga svaret på världens bästa kusk, Örjan Kihlström.

Hon fick sitt stora genombrott under 2016.

Kim Moberg visade upp sig flera gånger i vinnarcirkeln på Solvalla och den svenska travpubliken fick se prov på geniala styrningar gång på gång.

Svante Båths dotter, ja ni läste rätt, är en av Sveriges största talanger på många år.

Hon jämförs med självaste Örjan Kihlström och när till och med Örjan själv hyllar hennes körförmåga så förstår man hur bra och talangfull hon är.

Under V86 stod hon för en fem-stjärnig styrning och vann med 50-oddsaren Tricia.

Jag är övertygad om att den här tjejen kommer ta för sig ruskigt mycket framöver – och över säker på att hon kommer få fler chanser framöver.

Det är hon värd, minst sagt.

 

Här är sportbladets plusbetyg från omgången.

Kim Moberg

Kommentar: Det mesta har sagts ovan, men hyllningarna kan fortsätta. Svante Båth låg lägre än lågt med Tricia, men trots det vann hästen efter ett perfekt lopp. Kim Moberg körde optimalt och vann tryggt över upploppet. Hästen svarade också för ett skarpt lopp.

Johan Untersteiner

Kommentar: Visst, hade inte sin bästa kväll i övrigt, MEN, 1 000 segrar som kusk är inget annat än respekt. Johan körde i V86-1 felfritt med Gambino Degato och vann knappt men säkert. När Flemming Jensen satt och sov så fixade Untersteiner j:r sin historiska seger. Grattis!

Mitos Gold

Kommentar: Tog andra raka och imponerade igen. Fick dra tåget i tredjespår och vann ändå säkert. Detta är en ruskigt fin travare som jag hoppas och tror spelarna kommer få upp ögonen för rejält snart.

British Steel

Kommentar: Gick ner i klass men fick ett tufft lopp i vida spår sista 300. Trots det var hästen bara bäst och över upploppet kunde hästen via en galen spurt vinna loppet. Det var minst sagt välförtjänt. Äntligen börjar hästen släppa till på allvar – då kommer fler segrar i vår.

Fayette Mall

Kommentar: Öppnade betydligt fortare än vad jag trodde och hästen var sedan helt överlägsen från ledningen. Fick överta från Johan Untersteiner och trots lite småproblem genom kurvorna så var hästen bara bäst. Detta är en häst som jag tror kommer gå riktigt långt hos Peter.

Flemming Jensen.

Kommentar: Tråkigt att se att Flemming inte bjuder till ordentligt när det vankas V86. Styrningen av Rapide Du Pommeau var iskall och Stella Newmen körde han startgalopp med. Man kan aldrig lita på dansken, som är omöjlig att räkna på. I kväll får han vända hem till Danmark igen och dra täcket över huvudet. För detta var inget bra.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Kim, den största
talangen på länge”

Föregående artikelHistoriskt rekordår för ATG
Nästa artikel”Han är bra men en riktig pajas”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.