Kjell Brandt tror på Secret Service inför V86 27 augusti 2014

110

image

På onsdag är det premiär för en ny starttid på V86 då första loppet körs klockan 20.30.
På det sportsliga planet är Kjell Brandts unghäststjärna Secret Service tillbaka på banan efter tredjeplatsen i E3-finalen.
– Det ser bra ut, ingen tvekan om det. Jag hoppas och tror att hon strider om segern, säger Kjell Brandt.

V86 Xpress är tillbaka i en ny tappning på onsdag. Starttiden för V86-spelet är senarelagt till klockan 20.30 då första avdelningen drar igång. Loppen kommer att köras som de sista på kvällen och således avsluta tävlingsdagen på Solvalla och Åby. Däremot börjar tävlingarna lite tidigare än förut, klockan 18.15, och det körs andra spelformer, bland annat V5 och V65, innan V86 tar sin början.

Jättebra i E3-finalen
Solvalla-tränaren Kjell Brandt driver en liten rörelse med tolv hästar i träning. Trots det har han redan kört in nästan en miljon till stallet hittills i år. Den stora stjärnan är Secret Service som har tagit fyra segrar, ett andra- och två tredjepris på nio starter i karriären. Senaste starten var i E3-finalen för ston i slutet av juni där hon blev trea efter en bra avslutning.
– Min häst gick jättebra men för att hon skulle kunna vinna hade det krävts att hon hade blivit framdragen bättre. Nu var ju Souchong som var framför henne dålig den dagen. Men jag var helnöjd med min häst och det är jättebra att vara trea i en E3-final, säger Kjell Brandt.

”Haft en planerad vila”
Efter det loppet har Secret Service inte synts till på tävlingsbanan. Men på onsdag i V86-6 är det dags för en ”mini-comeback” inför kommande stora lopp som väntar i höst.
– Det var planerat att hon skulle slippa starta i juli och att vi skulle stå över korta E3. Hon blev samtidigt lite åtgärdad och det är för tufft att vara med överallt i de stora loppen. Det går inte utan man får välja. Nu kommer det här loppet perfekt i tiden inför Oaks-kvalen som går den 15 september. Dit siktar vi mot såklart, säger Kjell Brandt.
– Hästen har tränat på bra och förra måndagen körde jag 1.17 i 1600 meter med henne. Hon känns lika fin som hon gjorde inför E3 tycker jag. Det är klart att hon inte har toppform nu men förhoppningsvis ska det här loppet föra henne fram till Oaks-kvalen.
– Jag körde henne även lugnt idag (läs måndag) och hon var fortsatt fin.

”Har aldrig förlorat i ledningen”
Secret Service startar i V86-6, ett treåringslopp för ston med 100 000 kronor i förstapris, och har spår tre bakom startbilen. Hon körs av Örjan Kihlström och blir favorit i loppet.
Vad säger du om uppgiften på onsdag?
– Det ser bra ut på förhand, ingen tvekan om det. Hon har slagit de här hästarna förut och jag hoppas och tror att hon ska strida om segern. Får hon överta ledningen blir hon svårslagen för hon har aldrig förlorat i ledningen.
– Även om hon inte är i toppform så har hon så pass hög kapacitet och någon grundkondition tappar inte hästarna på ett sådant här tävlingsuppehåll, men däremot har de lite mer skärpa om de startar kontinuerligt.
– Hon är hyfsad ut bakom bilen men ingen raket. En gång har hon galopperat men det tog Örjan på sig då han kom för tidigt fram till bilen. Normalt sett är hon väldigt stadig och har inte gjort några fel annars.
Vilka är hennes bästa egenskaper?
– Det är framförallt löphuvudet. Hon gör alltid vad hon kan i loppen men skiljer väldigt mycket på träning och tävling. Hemma så kör vi henne utan skygglappar och då springer hon och vinglar och är okoncentrerad. Men när skygglapparna kommer på då vet hon att det är allvar och skärper sig direkt när hon får hästar vid sidan.
Några ändringar till onsdagsstarten?
– Nej, vi kör samma som tidigare med skor runt om och skygglappar. Det finns växlar kvar som vi förhoppnings kanske kan använda i höst. Jag tänker på barfota och jänkarvagn, säger Kjell Brandt.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSebastian K ska ut i hetluften igen
Nästa artikelJuliano Rags toppad inför V75 Sundsvall 30 augusti

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.