Juliano Rags toppad inför V75 Sundsvall 30 augusti

339

image

Det är bara vinnarna som får rubriker.
I Sundsvall Open Trot hoppas Noralf Braekken nå till topps igen med sin Juliano Rags.
– Vi var tvåa och trea i Åby Stora Pris senast men inte ett ord i tidningarna här, säger den norske tränaren som ställer upp med en häst i storform på lördag.

Alla gillar vinnare och i travet måste det ofta handla om segrar för att hästarna ska bli omskrivna.
I Norge var det nästan bara facktidningarna som uppmärksammade Juliano Rags två strålande insatser i Åby Stora Pris i mitten av augusti. Tyst i Dagbladet och Verdens Gang.
Juliano Rags spurtade vassast av alla och var mycket nära segern i det första heatet i Åby Stora Pris. I det andra hetatet blev det en tredjeplats bakom Commander Crowe och Quid Pro Quo.
– Det var lite detaljer som gjorde att vi inte vann det första loppet och det känns lite irriterande kanske. I andra åkte jag bara med i tredje invändigt och hästen hade krafter sparade som trea, säger Noralf Braekken.
Juliano Rags är sex år och vann det norska derbyt för två år sedan. I maj var hästen Norges ende representant i Elitloppen.

Bergh har favoriterna
Den lite grove hingsten får sällan stilpoäng i värmningarna. Men sexåringen har sett allt bättre ut och kan mycket väl blomma ut och bli Norges bäste nu när världsstjärnan Yarrah Boko slutat tävla.
Juliano Rags ställs mot ett meriterat motstånd i Sundsvall Open Trot i en omgång där en ensam vinnare med sju rätt på V75 kan bli cirka 47 miljoner kronor rikare.
Mest i fokus är som vanligt Robert Bergh. Hemmatränaren ställer den här gången upp med elitloppsvinnaren Nahar och Ed You, hästen som vann Hugo Åbergs Memorial i juli.

Jobbat i det tysta
Vad gäller norska eliten får Juliano Rags stå tillbaka just för stunden. Nu talas det mest om femåringarna Support Justice och B.B.S.Sugarlight, stjärnorna som blev etta och tvåa i Jubileumspokalen på Solvalla i förra veckan.
Bergsåker fick sexårige Juliano Rags i sitt lopp. En grovis som jobbat lite i det tysta i loppen på slutet.
– Jag ser det inte som någon kamp om vem som har bästa hästen i Norge utan är bara glad att jag har en väldigt bra. Det är fyra fem hästar som är lite utöver det vanliga i Norge och jag har en av dem, säger Noralf Braekken.
I somras vann Braekkens häst Stig Lindmarks Styrkeprov ingående i Skellefteå V86. Över tre kilometer fanns det bara en häst på banan. Juliano Rags dominerade helt i sin lite grova franska stil.
– Han är stark och bra. Han har gjort flera fina lopp i sommar men ofta haft dåliga lägen. Sjättespåret på lördag måste vi vara ganska nöjda med och jag tycker att vi ska ha en hygglig chans att vinna i alla fall. Det är några väldigt bra hästar med, men en plats bland de tre första hoppas jag på. Han går som senast med skor bak. Vi körde så i finalen på Åby där banan var lite lös, det är viktigt att han får riktigt grepp.
Noralf Braekken är tränare i Trondheim i Norge där Leangen är landets tredje nordligaste travbana. Han har 50 mil till Sundsvall. Juliano Rags ska övernatta natten mot lördagen men den här hästen brukar aldrig ha problem med resor.
I lördagens Sundsvall Open Trot kan det vara dags igen för Braekken. Till topps.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKjell Brandt tror på Secret Service inför V86 27 augusti 2014
Nästa artikelNästagångare 29-31 augusti 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.