Kolgjini: ”Det var förnedringstrav”

230

Tränaren Micael Broberg var säker på att hans stjärna 7 Spitcam Jubb skulle vinna.

Men under söndagens V75-omgång kom hästen näst sist. Istället var det 2 Djali Boko som tog hem segern.

– Det var förnedringstrav i dag, sa vinnarkusken Adrian Kolgjini.

I förra veckan kunde Trav365 rapportera om den otäcka attacken som Bollnäsamatören Michael Brobergs hästar utsatts för. Någon hade skjutit på dem med luftgevär. Bland annat var tränaren tvungen att plocka ut en kula ur sin V75-stjärna Spitcam Jubb. Därtill var ytterligare en häst beskjuten.

Under söndagen tävlade Spitcam Jubb i Anders Jahres Pokallopp, V75-3, i Jarlsberg. Hästen startade från spår 7, men tränare Micael Broberg var innan loppet säker på sin stjärna. Det skulle bli vinst.

– Oavsett vad som händer så tror jag att vi tar det där, så känns det, sa han till Trav 365 inför söndagens tävling.

Gick inte som beräknat

Men loppet gick dock inte som beräknat. Favoriten 1 Poet Broline tog hand om ledningen efter start och 7 Spitcam Jubb hamnade utvändigt. Och så såg det ut under lång tid.

Men sen presenterade 2 Djali Boko sig med råge. Med 800 meter kvar så trampade kusken Adrian Kolgjini på gasen rejält.

– Vi har hela tiden vetat vad det här är för en häst. Ville ta det lugnt från start i dag och se vad han hade att ge de sista 700-800 meterna, då sveper han fältet enkelt, sa Kolgjini  i vinnarcirkeln.

”Ett skönt kvitto på att vi haft rätt”

Vinsten i Anders Jahres vinstpokal, som innebar 200 000 kr i prispengar, var Djali Bokos första – men den var övertygande.

– Det här är ett skönt kvitto på att vi har haft rätt angående hästen, riktigt skönt. Det var förnedringstrav i dag, sa Adrian Kolgjini

Poet Broline orkade inte hålla ut på upploppet och travade i mål som fyra. En placering som tränaren, tillika dagens kusk, Peter Untersteiner var förvånad över.

– Han kändes väldigt fin, och jag blev paff när jag blev svept så tidigt. Vi borde blivit tvåa, men han hade inte sin bästa dag, sa han i TV12.

Och hur gick det för Spitcam Jubb? Hästen stumnade efter Kolgjinis svepning och slutade näst sist.

– Det blev dödens och så pullade han för hårt, så det gick inte, svarade kusken Kaj Widell kort efter loppet.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet