Vann storloppet i utklassningsstil

61

Startfältet var späckat av stjärnor i storloppet Ulf Thoresen Grand International.

Prispengarna: 750 000 norska kronor.

Men det blev aldrig spännande: Twister Bi vann i utklassningstil.

– Härligt att se när en häst slår på gasen så där, sa tränaren Jerry Riordan till Tv12.

För en månad sedan skrällde Twister Bi när han travade hem Oslo Gran Prix före hemmahoppet Lionel. Under söndagens storlopp, Ulf Thoresen Gran international, var 2 Twister Bi återigen hästen för dagen. Men om marginalen i Grand Prix-tävlingen var knapp – var vinsten nu i utklassningsstil. Ingen var i närheten.

Då som nu var det succékusken Christoffer Eriksson som satt i sulkyn

– Jag fick överta ledningen som jag hade hoppats på. Allt gick som planerat, sa en nöjd Eriksson i sändningen efter loppet.

”Ska sjunga ut rejält när jag är ensam”

Twister Bi, tränad av amerikanen Jerry Riordan, var med i årets Elitlopp. Där blev han oplacerad i försöket och missade finalen. Men på norsk mark är hästen ostoppbar och med de dubbla storloppsvinsterna visas att han tillhör den yttersta världseliten.

– Jag kanske ser sansad ut men det är bara en fasad. Jag ska sjunga ut rejält när jag är ensam i bilen. Det är härligt att se när en häst slår på gasen så där, sa Jerry Riordan till Tv12.

Hyllas av tränaren

Att hästen var riktigt bra för dagen var det inget snack om, men Erikssons styrning gick inte av för hackor den heller. Kusken körde taktiskt och visade att han var riktigt påläst. Och just kuskprestationen hyllades av den amerikanske tränaren.

– Eriksson, om jag vetat att han var så här bra hade jag aldrig låtit förra kusken köra. Även om det är förödande för mig: titta på hans inkörda pengar – han har tjänat lika mycket som jag, sa Riordan.

Christoffer Eriksson å sin sida var tonade dock ned sin egen prestation – och skickade en hyllning i retur.

– Jerry är en fantastisk tränare. Jag har honom att tacka för förtroendet att få köra så många fina hästar. Jag har vunnit de största loppen då jag kört hans hästar. Så jag får vara glad, sa Eriksson, som så sent som i torsdags vann Sprintermästaren med Diamanten.

 

Texten uppdateras löpande

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKolgjini: ”Det var förnedringstrav”
Nästa artikelFranska stjärnan gav formbesked