Kolgjini har hittat gården i Frankrike

98

Stjärntränaren Lutfi Kolgjini har hittat sin drömgård i Frankrike.

Senare i maj flyttar han in på Haras de Rezt.

– Det är det mest kompletta man kan tänka sig, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini har de senaste åren satsat framgångsrikt på Frankrike och har länge varit på jakt efter ”drömgården” i landet.

Nu har han hittat den.

I mitten av maj flyttar Kolgjini in på Haras du Rezt strax utanför Cabourg i Normandie där Robert Bergh tidigare huserat.

Dessutom kommer franske toppkusken Dominik Locqueneux att börja arbeta för Lutfi Kolgjini. Något som Sulkysport tidigare rapporterat om.

”Kan nog bli riktigt bra detta”

Haras du Rezt ägs av Ecurie de Charmes och Kolgjini kommer att hyra in sig på gården.

– Skillnaden nu mot tidigare är att vi inte bara kommer ha tillgång till havet, utan vi kommer nu även ha rakbana, sandbana och rundbana. Innan har vi bara haft havet, och den här blir mer komplett, säger Lutfi Kolgjini till Trav365 och fortsätter:

– Gården ligger dessutom 10 mil närmare paris, tio mil närmare civilisationen om man säger så, så den har mycket fördelar. Vi vet ju sedan tidigare hur vi tränar vid havet, och med allt annat som finns på gården så tycker jag det är det mest kompletta man kan tänka sig.

Du ”värvar” också Dominik Locqueneux?

– En jätteförstärkning, han är en av de bästa kuskarna som finns och vi har känt varandra i massa år, det kommer bli jättebra. Sedan har vi ju också Gianni Coysman där, och det här kan nog bli riktigt bra detta.

Kommer du vara ännu mer i Frankrike nu framöver, i och med att du hittat den gård du länge letat efter?

– Jag har inte varit där så mycket på slutet i och med att vi bara har åtta hästar där nere nu, men med den här gården kommer jag givetvis vara där oftare, säger Lutfi Kolgjini.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelFem tippar V75 Örebro 6 maj 2017
Nästa artikelSauveur på V75 – Tillbaka på hemmaplan