Sauveur på V75 – Tillbaka på hemmaplan

168

sauveur på v75

Sauveur på V75 – tillbaka på sin gamla hemmabana Örebro när han på lördag startar i stayerloppet Örebro International.
Den urstarke topphästen har gått bra i sin nya regi och Björn Goop är förhoppningsfull.
– Jag hoppas att han är med där framme och krigar, säger Goop.

Sjuårige Sauveur tränades tidigare av Åke Lindblom där han tävlade med stora framgångar. Sedan i fjol höstas återfinns han i Björn Goops regi och den fyrfaldiga miljonären har gjort fem starter i Frankrike för Goop. Han har vunnit lopp på Vincennes och senast blev det en tredjeplats på samma bana i Paris.
– Han gjorde ett bra lopp då. Han fick gå i dödens i sjuhundra meter mot tuffa hästar och kämpade på riktigt bra. Det var ett stenhårt lopp och jag var jättenöjd med honom, säger Björn Goop.
– Nu har han kommit hem till Lökene och tränade i går (måndag) och var bra och han ska även gå lite på torsdag. Det är ju en jättebra häst som har varit duktig på att springa långa distanser och som även kan springa fort över medeldistans.

”Bättre form nu med lopp i kroppen”
På lördag är Sauveur tillbaka på sin gamla hemmabana då han startar i stayerloppet Örebro International med 400 00 kronor i förstapris. Loppet körs som V75-7 och Sauveur startar med 40 meters tillägg.
– Det är ett tufft lopp men jag hoppas att han är med där framme och krigar om det. Han borde också bli i bättre och bättre form nu med lopp i kroppen, menar Goop.

”Timoko funkade inte på banan”
När intervjuen görs tisdag eftermiddag är Björn Goop precis på väg att kliva på planet i Italien för hemfärd till Sverige. Under måndagen var han i Neapel och körde Timoko i storloppet Gran Premio Lotteria. Timoko vann sitt försök enkelt från spets och var femma i finalen. Detta efter att ha fått ett tufft lopp utvändigt om ledaren.
– Timoko kändes jättebra men han fick inte det rätta fästet på banan. Han är lite beroende av bra fäste och funkade inte på den banan som var där nere. Hästen sprang och slirade litegrann men kändes fin i övrigt. Nu blir det full laddning mot Elitloppet, säger Goop.

”Det lutar åt Köpenhamn för Your Highness
En annan elithäst är Your Highness som numera tränas av Goop. Stjärnstoet var tvåa i Olympiatravet i lördags och belönades med 700 000 kronor för andraplatsen. En insats som Björn Goop var otroligt nöjd med.
– Jag var jätteglad att hon fungerade och hon gjorde ett kanonlopp. Det lutar åt att nästa start blir i Köpenhamn i Copenhagen Cup. Vi ska bestämma oss under onsdagen, säger Goop.

Stall Goop går starkt
Stall Goop har gått mycket starkt de fyra första månaderna av det här året. Siffrorna på svensk travsport visar på 6,7 miljoner kronor inkört, en tredjeplats i tränarligan och en segerprocent på 20 procent.
– Hästarna har gått jättebra men alla pengarna inte inräknade i den statistiken. Vi har hästar i Frankrike vars pengar inte är med ännu och jag tror att det är ytterligare en miljon kronor till där som det rör sig om i inkörda pengar.
Du har ytterligare tre egentränade hästar till start i lördagens V75-tävlingar i Örebro. Något kort kom dem?
– Thai Broadway (V75-3) har visat bra form i de tre senaste loppen. Senast var han tvåa i Klosterskogen och gången innan trea bakom Kadett C.D. och Nuncio i V75-finalen. Han har ett perfekt läge nu och är snabb ut. Jag har respekt för motståndarna men hästen känns bra och ska räknas tidigt. Han har gjort så pass bra lopp nu på slutet.
– Say That Again (V75-6) har gjort två starter i år och blir bättre och bättre med två lopp i kroppen. Han var duktig som trea i lördags i V75. Nu blir det täta starter och det blir intressant att se hur han tar det. Det har han aldrig varit med om förut.
– Candor Hall (V75-7) är jämn och säker och gör nästan alltid bra lopp. Det gjorde han även senast som tvåa och han har fin form. Han kan nog tjäna fina pengar igen, säger Björn Goop innan han kliver på planet i sista sekunden innan gaten stängs.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.