Nu kollar vi hur läget är med Rokkakudo!

344

rokkakudo

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2014.
Dagens stjärna: Rokkakudo.
Fakta:
Rokkakudo, hingst 4 år
Starter: 18
Segrar: 3
Intjänat: 4 527 800 kr
Rekord: 1.12,5
Hemmabana: Axevalla

Presentation:
Rokkakudo hade dåliga lägen i båda E3-finalerna under fjolåret och det blev det en fjärde- och en femteplats till höga preliminära odds. Han vann sedan sitt försök till Svenskt Trav Kriterium och i finalen såg Ulf Ohlsson till att utnyttja tredjespåret på ett bra sätt. Efter en lugn start bet spurten bra över upploppet. Då hästen var anmäld till den så kallade premiechansningen dubblerades förstapriset. I dag har Rokkakudo otroliga fyra och en halv miljoner kronor intjänat.

Tränaren Anna Forssell svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns helt okej. Han går intervaller tillsammans med de andra i sandbanan. Det blev lite vila för honom i slutet av förra året och nu har han tränat på sedan årsskiftet. Jag tycker att hästen känns bra.

När startar han nästa gång?
– Kanske blir det start i mitten av april. Jag har inte spikat något speciellt lopp för årsdebuten utan april passar bra i tiden. Annars tränar han på och känns nästan startklar som det är nu. Man går och funderar en del på när vi ska dra igång, för säsongen är ju lång.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Om han är frisk och står på fyra ben finns det många lopp. Alla vill vinna lopp som Kungapokalen och derbyt och det vill jag också. Så det är klart att vi siktar dit i alla fall.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelV86 Solvalla/Bergsåker 13 Mars
Nästa artikelLunchdubbel Axevalla 12/3-2014