Kommentarer om samtliga hästar inför V75 på Bjerke!

537

kallblod_norge_sverige

Inför lördagens V75-omgång på norska Bjerke bjuder vi på intervjuer med berörda tränare. I de få fall där ingen stallkontakt kunnat erhållas har vi lagt till egna kommentarer

V75-1:
1 Underpaid Hanover gjorde ett mycket bra lopp som tvåa bakom Food Money senast på Solvalla i finalen. Örjan Kihlström bottnade inte hästen helt när han såg att han inte kunde vinna loppet. Formen är mycket bra och jag tror att spetschanserna är mycket goda från innerspåret. Han har jobbat ihop till en seger och på läget känns det som en bra vinstchans. Senast tävlade han med skor runt om, men den här gången blir det troligtvis barfota bak. Det är tveklöst vår bästa chans på lördag, säger Anton Sverre i stallet.
2 K.L.M Buymethemoon står perfekt till och jag tror på goda möjligheter att han tar sig förbi Underpaid Hanover från start. Jag tror inte heller att någon utvändig tar en längd på honom. Jag var väldigt nöjd med det finslipande jobbet och han är faktiskt i sitt livs form. Jag tror på bra chans till att leda hela vägen och det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen, säger Anders Lundström Wolden.
3 Outstanding Shadow är en startraket som tagit årets båda vinster från spets i betydligt enklare konkurrens än detta. Har inte räckt till bakifrån i sina två senaste starter.
4 M.T.Fortune Winner var tyvärr sjuk i den näst senaste starten och gången efter det slog han ihop och galopperade. Formen är bättre än vad raden antyder och jag antar att han är med och slåss om en framskjuten placering. Han kommer att tävla barfota runt om och det blir inga ändringar på vagn eller huvudlag, säger Jan Hellstedt.
5 Remee la Marc gick i mål med krafter kvar på Solvalla senast och kändes väldigt fin enligt Erik Adielsson som körde. Jag skulle vilja påstå att han håller absolut toppform och då han hävdat sig väl mot liknande motstånd tidigare räknar jag med att han dyker upp i segerstriden. Den enda förändringen jag gör är att sätta på ett norskt huvudlag, säger Lars Magne Sövik.
6 Attorney Hanover har haft lite problem med aktionen i sina två senaste starter, men verkar nu rytmisk och fin i jobb varför jag både hoppas och tror att vi har kommit till rätta med problemet. Det snabbaste jag har kört är i 1.20-fart, men han känns som sagt väldigt fin för dagen. Vi kör åter med ett helstängt huvudlag och tillåter bara banan blir det även barfota runt om. Jag är nöjd om han kan vara med på en plats, men vill ändå inte helt avskriva honom från segerdiskussionen, säger Erik Killingmo.
7 Donttellmeanymore gjorde det bra senast trots att han inte var som allra bäst den dagen. Jag har åtgärdat honom efter det och allt kändes okej i måndagens snabbjobb. Kort distans passar fint och från det här spåret får kusken ladda framåt direkt. Jag kör med helstängt huvudlag, men han måste ha skor runt om den här gången. Jag tycker faktiskt inte att det har någon betydelse på hårda banor. Det blir vanlig vagn och han är mycket bättre när vi reser dagen innan. Känslan är god på förhand och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Niklas Robertsson.
8 Megamuscle är kastrerad efter sin senaste start och har varit ifrån tävlingsbanan i tre månader. Formen är således aningen svårbedömd och detta i kombination med ett tråkigt startspår mot tuffa hästar gör att jag måste ligga lågt beträffande hans möjligheter i loppet. Det är pengar som gäller och han kommer att tävla med skor, säger Frode Hamre.
9 Air Gunner hade gott om krafter kvar senast och jag tycker att formen sitter där den ska. Han har en vass spurt, men klarar även av att göra lite på egen hand om det skulle behövas. Jag vet inte hur kusken lägger upp taktiken, men jag tror att han kan dyka upp där framme. Om banan tillåter blir det barfota fram igen, säger Ari-Pekka Pakkanen.
10 Rafolo hade otur i Halmstad senast och enligt Örjan Kihlström som körde kan det ha varit segern som gick upp i rök då galoppen kom in på upploppet. Nu blir det kort distans för första gången i vår regi, men jag tror inte att det ska vara några problem. Bakspår är givetvis ett minus och det är bara till att hoppas på ett högt tempo. Denna gång blir det lite mer vikt på framhovarna för att få honom mer stabil och löser det sig bara det minsta är jag inte främmande för att han är med och gör upp om segern, säger Sigbjörn Kolnes.
11 Queasy håller toppform för dagen och insatsen senast var femstjärnig. Hästen ser fin ut efter det och ska hålla formen. Tyvärr fick han bakspår på kort distans, men han gör ett bra lopp på nytt. För mig är det svårt att bedöma vinstchanserna, säger Tommy Berghagen i stallet.
12 Shaman Star M. håller full form, men när han lottades till det sämsta utgångsläget försvann all förhoppning om seger. Jag byter från ett helstängt- till öppet huvudlag och målet är att få med sig en slant, säger Vidar Engebretsen.

V75-2:
1 Mr Hot Shot öppnar okej den första biten, men jag är inte säker på om han håller ledningen från innerspåret. Hästen duger annars fint i klassen och den lite längre distansen är ett plus. Han utvecklas hela tiden och jag hoppas att han dyker upp där framme på nytt. Tyvärr har jag ingen koll på motståndet och jag vet inte om vi reser samma dag eller om vi åker dagen innan. Det och balans avgörs senare i veckan, säger tränaren Lars I Nilsson.
2 Mr Dotsom – startar ej.
3 Bungee Jumper vann på V75 senast och har gått upp en klass till denna start. Hon har tidigare vunnit över 2600 meter och den långa distansen är därmed inga problem. Min häst är snabb från start, men att köra i ledningen är inte aktuellt utan vi försöker söka en så lämplig rygg som möjligt. Att vinna kan bli svårt, men en bra peng ligger inom räckhåll. Barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Jens Kristian Brenne.
4 Tack Wee är hacket under de bästa i årgången och blev sexa i det danska derbyt i augusti. Han står kanonbra inne i loppet och jag har höga förväntningar här. Senast gjorde han ett topplopp efter galopp och distansen passar. Vi kör med aluminiumskor och norskt huvudlag som vanligt. Han är ingen startraket, men jag räknar ändå med en bra position. Han är inte mycket sämre än 5 Red Team Rex så pass upp, säger Morten Friis.
5 Red Team Rex förlorade senast sitt första lopp i min regi, men levererade ändå ett av sina allra bästa lopp så jag kan inte annat än att vara nöjd med honom. Liksom senast blir det barfota fram och en jänkarvagn och jag håller honom som en av våra bästa segerchanser under tävlingsdagen, kanske också den allra bästa, säger Bo Westergaard.
6 Keegan L. gjorde det väldigt bra senast även om han blev nerspeedad sista biten. Min häst hade trots allt full fart över mål och håller av jobben att döma fortsatt väldigt fin form. Lång distans är inga problem, däremot ser motståndet lite tuffare ut än vad som har varit fallet på slutet. Trots detta bör han kunna dyka upp bland de tre främsta och det blir skor och öppet huvudlag igen, säger Åsbjörn Tengsareid.
7 Heartbreaker V.S. är väldigt bra och tillhör tveklöst de bästa norska hästarna i loppet, däremot har jag lite dålig koll på övriga. Han trivs över den långa distansen och har ett starkt slutvarv att ta till. Jag kommer att köra på säkerhet från start, vilket kan innebära att det blir en bit fram men med fart på loppet är han säkert med långt fram. Det blir åter skor och ett öppet huvudlag och räkna med att jag kommer att köra för seger, säger Björn Steinseth.
8 Victor Crown vann på ett snyggt sätt senast och gången innan galopperade han bort sig i en trång situation. Jag gillar den här hästen, men jag har svårt att sätta in honom i det här loppet. Spåret är inte det bästa, men han har absolut ingenting emot distansen. Det blir barfota fram som senast, säger Tomas Malmqvist.
9 Wind And Dine blev över från spår ett senast och styrdes fram utvändigt om ledaren. Med tanke på den tunga löpningen höll han farten starkt hela vägen in i mål. Nu är det tuffare emot, men han ska streckas om man plockar med fyra-fem hästar. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.
10 Greenhill’s Life har gjort tre lopp efter lång skadefrånvaro. Hade haft problem inför senaste loppet, men kunde ändå spurta till seger i en mycket positiv insats. Borde vara ytterligare förbättrad med genomköraren i kroppen, men är hårt anmäld och har tjänat minst pengar i sällskapet.
11 Lovesong har dragit ett dåligt spår och var heller inte speciellt bra i sin senaste start. Men det är en ojämn häst och hon vann i starten innan. Allt är normalt i träningen, men jag väljer att ligga lågt inför det här loppet, säger Dimitri Hedman.
12 N.Y. Love Game var bra vid segern senast, men denna gång blev utgångsläget sämsta tänkbara och härifrån går det knappast att ha några segerförhoppningar. Skor, helstängt och jänkarvagn igen, säger Frode Hamre.

V75-3:
1 Kicki The Dancer satt fast med mycket krafter kvar i den senaste starten. Jag valde att köra på chans sista 800 och det blev lite fel, det kan hon dock ha nytta av nu. Min häst är snabb ut och jag kör gärna i ledningen om jag kommer dit. Hon gillar hårt tempo hela vägen och jag är förhoppningsfull. Det blir skor runt om den här gången också, säger Troels Andersen.
2 Windy Ammik är på väg mot toppformen och känns faktiskt betydligt bättre än inför segern näst senast. Senast blev det galopp och därefter kördes hon snällt med tanke på denna start. Jag uppskattar att hon kan 1.15 över distansen, men är tveksam till att det kan räcka till seger då det finns några tuffa konkurrenter emot. Inga ändringar är aktuella och det innebär tunga skor fram och halvstängt huvudlag igen, säger Andreas Kalberg.
3 Touch Me Chili har gjort en start i min regi och det slutade med seger. Det är en häst som kom med goda vitsord och av jobben att döma har hon gått framåt ytterligare till denna start. Då det finns god startsnabbhet i henne får kusken ladda mot ledningen för att sedan försöka stanna där hela vägen. Aluminiumskor fram, vanliga skor bak och ett öppet huvudlag som senast, säger Kathrine Strand.
4 Grand Sandy har hävdat sig i årgångslopp på Forus, men nu finns det tuffa hästar emot från tillägg. Till det ska läggas ett snävt startspår och i första hand blir det till att inrikta sig mot en mindre peng, säger Åsbjörn Tengsareid.
5 Daytona var dålig senast och med tanke på den insatsen är jag minst sagt tveksam till dagsformen. Hon ska ha snälla lopp och den här gången kanske kusken kan hitta ner i rygg på ledaren, det vore det mest optimala. Det är svårt att sia om hur långt hon räcker den här gången, säger Preben Sövik i stallet.
6 Global Peace fullföljde bra som fyra senast och formen är fin. Hon är snabb ut och då läget är passande får vi testa från start. Jag har ingen koll på om det blir några ändringar till denna start, men oavsett vilket tycker jag mig sitta upp bakom en outsider, säger Geir Vegard Gundersen.
7 Nikka Broline har visat storform i enklare konkurrens. Spurtade starkt från kön i ett taktiklopp senast och hade dessförinnan två segrar efter offensiva upplägg. Snyggt inmatchad i loppet och har tjänat mest pengar av hästarna på startvolten.
8 Frida Montana avslutade starkt senast efter ett tungt slutvarv i tredjespår. Dagsformen är bra och den här gången står hon mycket bra inne i loppet. Allt verkar bra i träningen och jag har god feeling för henne den här gången. Det blir barfota runt om igen och hon ska absolut räknas, säger tränaren Tomas Malmqvist.
9 Red Rose America fick känning i ett gaffelband efter derbyt i Italien förra året och det tog sin tid att läka. Nu har hon fått fyra lopp i kroppen och har fungerat till belåtenhet på slutet varför vi åker till Norge med segerambitioner. Tanken är att köra barfota runt om, men vi tar det definitiva beslutet efter att ha sett banan. Jag var sugen på att testa mot hingstarna, men så blev inte fallet och det innebär förstås att chansen är betydligt bättre när det nu enbart är ston emot. Jag har inte riktigt koll på hur pass bra Glad Hall T. är, men övriga bör hon i alla fall matcha utan problem. Innerspåret på tillägg är inget som oroar då hon är snabb den första biten och bör således kunna hitta ut i andraspår. Jag har känsla för att det kan räcka till seger, säger Jens Hansen som tränar tillsammans med sin fru Jeanette.
10 I Love Paris skrällvann ett stort årgångslopp före Glad Hall T. i somras, men har inte varit lika framgångsrik efter det. Tvåa i ett extremt långlopp näst senast och följde upp med ett femtepris bakom kullettan Papagayo E. efter strulig resa. Är stenhårt anmäld och startar jämsides med betydligt mer meriterade konkurrenter.
11 Donna Di Quattro avslutade 1.10,5 sista varvet senast, men orkade inte plocka ner vinnaren som var väldigt bra. Min häst gör alltid sitt i loppen och hon kommer att göra ett bra lopp den här gången. Den här gången står hon dock lite sämre till än stallkamraten 8 Frida Montana. Det blir skor runt om som vanligt, säger tränaren Tomas Malmqvist.
12 Glad Hall T. har egentligen bara gjort två bra lopp under året, på Leangen i årsdebuten och i Oaks-revanschen på Momarken i sin näst senaste start. Senast var hon en besvikelse, men då hon jobbat starkt efteråt så både hoppas och tror jag att det var en tillfällighet. Jag tar det lugnt från start, men har sedan förhoppningar om att kunna vara med och kriga om segern, jag tycker tveklöst att hon är värd ett streck på V75. Barfota fram och norskt huvudlag, säger Björn Garberg.
13 Rare Wise As fick harva utvändigt om ledaren sista 1100 meterna i den senaste starten och med tanke på det höll hon farten starkt. Allt verkar okej efter det och stoet ska hålla formen. Nu är det några bra emot, men jag tror knappast att de springer ifrån henne. Om inte banan blir för hård är det barfota runt om som gäller, säger Linda Allercrantz i stallet.
14 Mythical Fortune visade bra form senast i ett ganska billigt gäng. Får hon rätt lopp kan hon spurta vasst och då kan hon dyka upp bland de tre-fyra främsta. Eventuellt blir det helstängt huvudlag som senast trots läget, säger Fredrik Berg i stallet.

V75-4:
1 Spider Bee var en billig häst att köpa och har faktiskt överraskat positivt för varje start. Han är väldigt snabb från start och borde rimligtvis sitta bra till direkt. Dock är det så pass tufft emot att jag inte har några segerplaner utan blir mer än nöjd om han kan vara med på en plats. Skor runt om och ett helstängt huvudlag, säger Sigbjörn Kolnes.
2 Novel Broline är kapabel för klassen och har dessutom lottats till ett intressant utgångsläge. På minuskontot sätter vi upp att han har varit sjuk efter sin senaste start, stått över en del jobb och av den anledningen är jag mycket osäker på formen. Han har gått barfota runt om vid ett tillfälle, men i övrigt bara barfota bak, till denna start blir det däremot skor runt om, säger Geir Vegard Gundersen.
3 Pico’s Boy är ute över en för honom opassande distans och jag misstänker att det kan komma att gå alltför fort för honom. Men formen är bra, spåret passande och liksom senast blir det skor och öppet huvudlag. Kan han få med sig en peng är jag nöjd, säger Sigbjörn Kolnes.
4 Diego M.Boko var på väg mot ledningen senast, men rullade tyvärr över i galopp. Hästen håller toppform för dagen och han verkar tycka om att starta med täta mellanrum. Han har jobbat ihop till en seger och kommer att svara för en stark insats på nytt, säger Tommy Berghagen i stallet.
5 Mellby Brunello tävlade med skor senast och gjorde det bra. Den här gången blir det barfota runt om och det är ett klart plus för honom. Det ser ut att vara några bra emot, men jag tycker att man ska ta med min häst om man garderar upp loppet med tre-fyra hästar. Formen sitter där, säger Svante Båth.
6 Teddybear Song ställs mot några tuffa konkurrenter, men är själv inte heller så tokig. Liksom på slutet blir det skor runt om och en jänkarvagn och jag tycker mig ha en häst som ska kunna vinna loppet, säger Bo Westergaard.
7 Part Two är ingen katapult den första biten och riskerar därför att hamna på vingel. Min häst kommer att behöva tur för att dyka upp där framme. Stämmer det till hundra procent med löpningen kan hon avsluta vasst över upploppet. Om banan och hovarna tillåter blir det barfota bak, säger Ari-Pekka Pakkanen.
8 He’s A Diffacolt håller jättebra form och har gjort tre topplopp på sistone. Tyvärr drar spåret ner möjligheterna den här gången, men det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre nu. Det blir nog inga ändringar och med rätt löpning kan han dyka upp där framme, säger Anton Sverre i stallet.
9 Contador N.L. har haft en infektion och håller knappast någon toppform. Med tanke på det så är läget bästa tänkbara och jag kommer att smyga med för att sedan ta vad som bjuds. Jag skulle bli mycket förvånad om han har med segerstriden att göra, säger Frode Hamre.
10 Jetcane Harvester håller god form, men tyvärr drar läget ner förhoppningarna. Han är trög i ryggar och tveklöst bäst när han får vara med där framme. Med tanke på förutsättningarna måste jag ligga lågt när det gäller vinstchansen. Han kommer att tävla med skor runt om, halvstängt huvudlag och bike, säger kusken Niclas Benzon.
11 Twilight Magic är en segervan danska som vunnit tio av karriärens 16 starter. Svarade för två fina insatser i svenska V75 i september och har följt upp med två raka segrar i enklare sällskap, varav den senaste från samma startspår som nu.
12 Obello d’Apua är en häst med fina fartresurser och dessutom är formen på topp. Men det spelar förmodligen mindre roll när läget blev sämsta tänkbara och härifrån får vi inrikta oss mot en mindre slant i första hand. Barfota runt om och ett öppet huvudlag igen, säger Åsbjörn Tengsareid.

V75-5:
1 Radieux ser fin ut i jobben, men jag tycker ändå att dagsformen är svårbedömd. Hästen öppnar ganska bra, men jag vet inte om han kan hålla ledningen. Han måste visa lite mer innan vi kan tro helhjärtat på honom, säger Preben Sövik i stallet.
2 Aqua Challenger var tillbaka i gott slag senast då han kunde vinna enkelt och onekligen slog det nya träningsupplägget väl ut. Han går numera ”Yarrah Boko-träning” i skogen plus att han senast fick ett skarpare bett och en ”pullburk”, vilket säkert också bidrog till den förbättrade insatsen. Liksom senast kör vi barfota fram och med ett can’t-see-back-huvudlag och även jänkarvagnen fortsätter att spännas på. Han är i mitt tycke en av en tre-fyra hästar som ska kunna vinna loppet, säger Trond Anderssen.
3 Quantanamera var mycket bra vid segern senast och toppformen fortsätter att hålla i sig. Jag körde ingenting från start senast, men den här gången kommer jag att testa lite mer. Hon är väldigt tuff och ger sig aldrig. Det skulle vara väldigt spännande att testa henne i ledningen den här gången, men jag har dessvärre ingen koll på hur startsnabba de andra är. Hon kommer att tävla barfota bak på nytt och vi känner oss inte slagna på förhand, säger Erik Berglöf.
4 Hamilton As kan öppna snabbt och går bra i ledningen, men fungerar minst lika bra med ett rygglopp varför taktiken inte har någon betydelse, det är helt upp till Takter hur han vill lägga upp det. Allt ser normalt ut i jobb, men jag tycker ändå att det saknas en liten bit till den absoluta toppformen. Tillåter banan blir det barfota runt om och det norska huvudlaget och en jänkarvagn är också tänkt att fortsätta med. En bra peng är det primära målet, men jag blir samtidigt inte överraskad om han dyker upp en bra bit fram, säger Anders Lundström Wolden.
5 Chocolate Day är bara tre år och ställs mot äldre hästar, vilket alltid är tufft. Senast blev han hindrad i sista sväng och tappade säkert ett par placeringar på den incidenten. Jag har svårt att bedöma chansen och han får ses som en outsider. Öppet huvudlag och vanlig sulky, säger Frode Hamre.
6 Thai Armani har gjort det klart bra på slutet och håller fin form. Dock är han inte så snabb från start och riskerar därför att tappa en del värdefull mark till en början. Streckar man en fyra-fem hästar ska han nog med på V75-kupongen och det blir skor och jänkarvagn igen, säger Frode Hamre.
7 Junior Troy var mycket sämre i den senaste starten och det visade sig efteråt att han var sjuk. Hästen fick ta igen sig efter den starten och vi hade honom i hagen under 14 dagar. Han har bara gått lugna jobb inför den här starten och han känns fin och enligt mig har han nog inte tappat så mycket på det uppehållet. Nu drar spåret ner förhoppningarna och vi får hoppas på att det klaffar under resans gång. Det blir barfota runt om igen, säger Anton Sverre i stallet.
8 Angelina B.R. var senast tvåa bakom en av landets bästa ston senast, Premance Simoni, och jag var väldigt nöjd med insatsen. Till denna start rycker vi samtliga skor och hon får ses som en outsider, säger Bo Westergaard.
9 J.Gold har matchats från tillägg i stayerlopp på sistone och svarat för idel starka avslutningar utan att hinna fram till seger. Varit på pallen i 28 av karriärens 51 starter, men har bara fem segrar. Är den i fältet som tjänat minst pengar och kommer precis som inför sin senaste start från drygt två månaders tävlingspaus.
10 Photo va Bene var senast tillbaka efter några månaders tävlingsvila och gjorde det med tanke på det bra som tvåa. Hon är både stark och speedig och till denna start skärper jag dessutom upp med ett helstängt huvudlag. Han känns så pass fin i jobb att jag håller honom som den bästa chansen av mina tre hästar i loppet, säger Frode Hamre.
11 Mastery As har varit sjuk efter senast och fick ta igen sig ett tag. Från detta läge blir det ett lopp bak i kön och sedan är det bara till att hoppas på tempo. Skulle så bli fallet kan vi säkert kliva förbi en del till slut, men att vinna blir givetvis svårt. Barfota, norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Anders Lundström Wolden.
12 Nerone Bigi löper på bra hela tiden och det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre nu. Dessvärre fick vi ett uselt utgångsläge och det är bara för kusken att hoppas på överpace och lite positionsförändringar. Blir det körning där framme har han en vass avslutning att komma med. Det blir barfota runt om igen, säger Bengt Holm.

V75-6:
1 Radysin America fick ett tufft lopp senast i Halmstad och vi var mycket nöjda med henne den gången. Vår häst är allround, men kort distans passar nog bättre än lång distans. Hon är snabb ut, men jag vet inte om hon kan hålla ledningen från innern på Bjerke, taktiken är ändå upp till kusken att avgöra. Trots att motståndet är bra kan vår häst räcka långt. Planen är att köra barfota runt om igen, säger Linda Allercrantz i stallet.
2 Rocknroll Fi – startar ej.
3 Viking Va Bene är åtgärdad efter senast och jag hade egentligen tänkt låta honom gå till vintervila, men då han var så pass fin i ett jobb förra söndagen ändrade jag matchningen. Läget är jag givetvis nöjd med och då han är snabb ut blir det till att ladda mot ledningen där han visat sig trivas. Jag tycker att han ska ses med segerchans och det blir skor och ett öppet huvudlag igen, säger Sigbjörn Kolnes om årets norska derbyvinnare.
4 Tano Bork är en spurtstark dansk som imponerade stort vid seger under Copenhagen Cup-dagen i maj. Misslyckades i några starter efteråt, men fann formen till det inhemska derbyt där han slutade tvåa bakom Tumble Dust. Körs för första gången sedan 2012 av någon annan än sin tränare Christian Lindhardt.
5 Tumble Dust var inte alls som bäst i den senaste starten och det loppet är bara att glömma. Han känns pigg och fin efter det och jag antar att formen är god. Jag vet inte var han tar vägen från start, men han är snabb ut och det kanske kan bli ledning. Han kommer att göra ett bra lopp och det borde räcka en bra bit, säger Tomas Malmqvist.
6 Västerbo Fantast var mycket bra senast i Eskilstuna och hästen verkar mjuk och fin efter det. Jag har inte på något sätt toppat honom till den här uppgiften, men jag tror att han håller formen ganska bra ändå. Jag misstänker att det blir svårt att plocka en längd på Tumble Dust och det borde bli svårt att slå den från utvändigt ledaren. Min häst kommer att göra ett bra lopp och han tävlar barfota runt om som vanligt, säger tränaren Svante Båth.
7 Tycoon Conway Hall är en riktigt fin häst, men med ett hett temperament som ibland tenderar att bli vrång i loppen. Insatsen senast var upplyftande. Det är många tuffa konkurrenter och startspåret är svårt varför jag i första hand är nöjd med en fin premie. Hästen kommer att köras barfota på lördag, säger Steen Juul.
8 Denver tvingades till ett tungt lopp senast och det var inte mycket att säga om att han inte räckte till. Jag har haft otur med spåren denna tävlingsdag och detta är inget undantag. Liksom på slutet kommer han att tävla med skor runt om och kan han vara med bland de fyra-fem första blir jag nöjd, säger Frode Hamre.
9 Interest Sånna satt fast med gott om krafter kvar senast i Mantorp. Hästen fick problem med halsen efter den starten och han är behandlad för det. Nu möter han några motståndare som är lite för bra och jag måste givetvis ligga lågt med vinstchanserna. De springer nog inte ifrån honom och det är nyttigt för honom att få lite mer hårdhet i loppen. Inga ändringar, säger Jan Hellstedt.
10 Papagayo E. vann på ett bra sätt senast och är kraftigt på väg uppåt i form. Vidar Hop körde ett jobb med honom i måndags och var väldigt nöjd, han har tydligen aldrig tidigare känts så smidig och fin. Det blir första gången han startar från bakspår, men jag ser det i alla fall bättre än sjunde- eller åttondespår. Detta är utan tvekan den bästa häst jag haft i träning och även om det finns ganska tuffa hästar emot så har jag en del förhoppningar. Skor och ett öppet huvudlag igen, säger Jan Kristian Waaler.

V75-7:
1 Viking Frecel har varit ifrån ett längre tag på grund av en gaffelbandsskada och är givetvis lite svårbedömd. Som snabbast har han jobbat 1.16/2000 meter, vilket han löste på ett väldigt bra sätt och det ska bli spännande att följa honom både i denna start och framöver. Jag kan inte begära att han ska vinna redan denna gång, men jag tror nog att han går ett väldigt bra lopp. Barfota runt om, halvstängt huvudlag och en jänkarvagn, säger Trond Anderssen.
2 Broadway Legs är behandlad efter senast och fick ta det lugnt ett tag. Då han är snabb ut och trivs i ledningen vore det en fördel om han kunde komma dit. Helt borta behöver han nog inte vara. Norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Frode Hamre.
3 Fascination satt fast med rubbet senast och såg fin ut. Vi har kollat upp henne efter den starten och det fanns ingenting att anmärka på. Hon har tyvärr dåligt med stolopp och man ska komma ihåg att det är svårt för ett sto att gå ut och slå äldre hästar i ”guld”. Min häst är snabb ut och jag tror att hon är med dem på målfotot. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och bike, säger tränaren Lars I Nilsson.
4 Vacqueyras har två svenska V75-segrar på meritlistan, den senaste i ett klass I-försök i januari. Har tävlat i lite enklare omgivning på sistone och tog årets andra triumf efter en tuff långspurt i senaste starten. Är kraftigt uppanmäld och står som fältets klart minst meriterade häst inför karriärens tuffaste uppgift.
5 Going For Gold Zaz gick över i passgång senast och vi har ingen förklaring till det, hästen har gjort liknande någon gång tidigare och det är ingenting som oroar. Han var bra i comebacken och ska hålla samma form nu. Det ser enklare ut på förhand och jag tror på en stark insats. Vi får se hur det blir med balansen, men han kanske går med lite mer vikt på framhovarna. Troligtvis åker han dagen innan, säger Clas-Göran Björkroth i stallet.
6 Amir B. har varit positiv på slutet och är under fortsatt utveckling. Motståndet ser väl tufft ut denna gång och att vinna tror jag blir svårt. Vad jag vet er det inte aktuellt med några ändringar, säger Geir Vegard Gundersen.
7 Magiccarpetride – startar ej.
8 Global Investment satt fast med krafter kvar i den senaste starten och formen är på topp trots att han är elva år. Det var synd att han fick spår åtta, men jag tror samtidigt inte att någon springer ifrån honom. På papperet var det ett ganska klent guldlopp, säger Anton Sverre i stallet.
9 Haraldinho har inte vunnit på beställning på sistone, men jag tycker att formen är god och den här gången möter han betydligt enklare hästar. Spåret behöver inte vara fel och jag tror att han dyker upp där framme. Blir banan fin tävlar han barfota runt om, säger Marcus Schön i stallet.
10 Thai Broadway tvingades dra upp spurten på egen hand senast och fullföljde starkt fram till en andraplats. Han håller av jobben att döma fortsatt fin form och då han trivs bäst med att följa ryggar och utnyttja sin speed är läget passande. Med fart på loppet och vettig klaff under slutvarvet är jag inte främmande för att han kan fälla samtliga över upploppet. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Trond Anderssen.
11 Winmecredit vann mycket enkelt senast och är i sitt livs form. Liksom på slutet siktar vi på att köra barfota och med en jänkarvagn, men från detta läge vill det till lite tur. Jag har svårt att skilja segerchansen åt gällande mina två hästar i loppet och båda är streckvärda, säger Frode Hamre.
12 Scirocco Sisa är i toppform, men har haft otur med startspåren en längre tid. I de senaste starterna har han körts invändigt och gått i mål med krafter kvar som inlåst. Tyvärr blev spåret trist den här gången också, men med klaff på vägen och bra hästar att följa under slutrundan kan han få med sig fina pengar. Meningen är att köra barfota runt om lördag, säger Steen Juul.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.