Kommer Lome Brage att laddas på Momarken?

69

lome brage att laddas

I en internationell V75-omgång med stora pengar i potten kan hemmatränaren Per Oleg Midtfjeld spela en nyckelroll på Momarken på tisdagen.
– Det är frestande att ladda på start i V75-4, säger hemmakusken.

Per Oleg Midtfjeld syftar på att Lome Brage (V75-4) har dragit ett perfekt springspår på tillägg – och att det inte är fler än fyra hästar på startvolten.
– Lome Brage är väldigt snabb från start och han hade gått fram mycket från Bjerke-loppet 16 november då han vann på V75 i Jarlsberg senast. Sprinterdistans passar fint, och jag har mycket stark tro på att vi ska kämpa om segern.
– Jag vet att Bengt Erik Persson har varit väldigt nöjd med vad hästen visat i träningen efter segerloppet senast, så formkurvan pekar uppåt. Det är klart att det är frestande att klämma till från start för att sitta tidigt i täten. Lome Brage är väldigt snabb de första meterna, säger Per Oleg Midtfjeld om hästen som har vunnet 31 av 70 starter och sprungit in närmare 2,2 miljoner kronor.

”Duger i denna klass”
Per Oleg Midtfjeld är aktuell i flera av uppgörelserna och kan spela en joker-roll i ett par av de övriga loppen:
Saturday Mornings (V75-1) har inte vunnet lopp i år, men formen är bra. Hon är mycket vass på kortspeed. Jag är tvingad att ge henne ett rygglopp, men hamnar vi bra till – och det klaffar med tempo och var de förväntade favoriterna hamnar lite fel till – då ser jag inte som omöjligt att vi kan överraska. Jag har åtminstone platsambitioner.
Mellby Donna (V75-3) var positiv på Åby i sin senaste start. Stoet är bra och duger i denna klass, och bakspår kan faktiskt vara en fördel jämfört med framspår. Hon kan nämligen hetsa upp sig och bli het, men från bakspår är det större chans att hon hushåller med krafterna. Motståndet är inte värre än att vi ska med tidigt på kupongen!
Kapow Hanover (V75-5) och Tindra Star (V75-7/DD-2) jagar pengar, säger Per Oleg Midtfjeld – som ser fram emot en julfest på hemmabanan.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.