Se upp för Hamres formstarka hästar

24

Frode Hamre brukar ha klart för sig.

Han sa till mig att formstarka Gematria har mycket bra chans.

I en öppen V75-omgång på Momarken litar vi på den norske championtränaren.

V75-tåget under Winter Burst-veckan kommer i dag till norska Momarken. En bana vars upplopp är långt, 240 meter, vilket är 13 meter längre än exempelvis Axevallas upplopp. Man har även byggt om banan på Momarken i år och gjort de tidigare snäva kurvorna längre och bredare.

Så nu kan ingen längre ”skylla på” galopper i den första kurvan i sprinterloppen.

Det är norsk prägel på omgången rakt ­igenom och jag pratade med succétränaren Frode Hamre, som i år har haft sin bästa ­säsong någonsin vad det gäller segrar och inkörda pengar. Ni som läser mina spalter vet att Hamre tidigare har lämnat strålande ­information och när det är klartecken så vinner alltid hästarna. Typ.

 Gematria är andrahandsfavorit i skrivande stund i V75-1. Hon har haft en fantastisk säsong och vunnit åtta lopp, varav flera inom norska V75. I somras var hon tvåa efter Wild Honey på Solvalla på tiden 1.11,0. Senast blev det seger, från dödens, och gången innan dess en andraplats bakom Treasure Kronos efter en fin spurt. Det är alltså hästen som vann på Vincennes på juldagen och nu är klar för Prix d’Amerique.

Inga sådana djur med i startlistana i dag …

Blåser ner alla

Gematria är en kanonfin märr som går över alla distanser, från alla spår och på alla underlag, för att citera Frode Hamre. Han säger att det är hans bästa chans på V75 och läget har underlättats lite av att det är en struken häst invändigt från bakspår. Gematria står för klassen i det här gänget och blåser ner alla över det långa upploppet på Momarken.

 Nåt mer matnyttigt från Frode Hamre då? Jo, han varnade kraftigt för Quincy Frontline som kommer från en överlägsen seger efter en tuff löpning. Klar favorit i det loppet är Stan Libuda som svek från spets i V75 näst senast som hårt betrodd. Det är en segerrik häst som har vunnit elva lopp i år och som senast var tillbaka i vinnar­cirkeln efter en bra avslutning från bakspår. Jag tänker inte spricka på Frode Hamres häst och låser systemet på dessa två. För den som vill ha ytterligare en häst vill jag varna för Valokaja Hindö som gör det bra varje gång och det är inte omöjligt att han kan slå till.

Härlig bedövare

 I det första kallblodsloppet, V75-2, kan jag bjuda på en härlig bedövare. Solkongen återkom efter ett par månaders uppehåll i måndags och kördes då försiktigt som trea. Matchningen har varit mot det här loppet och nu blir det dessutom barfota runt om. Han ska också ha gått mycket framåt med genomköraren i kroppen. Se upp! Streckad endast på tre procent i nuläget och man ska veta att hästen ännu inte har missat prispallen på fyra starter.

Det kan bli jobbigt för favoritduon Brenne Blissi och M.J.’s Storm att plocka in 40 meter …

Billigt lunchlopp

 Capri Sun är favorit i V75-3 och hästen var överlägsen vid segern senast. Man ska dock tänka på att det var ett billigt lunchlopp och nu är läget dåligt med spår åtta bakom bilen. Hästen har även vissa aktions­problem och kan galoppera. Frode Hamre sa till mig att han blir överraskad om ­hästen vinner. Det är dock inga underdjur med

i loppet så det är inte helt omöjligt, men det blir ändå helgardering i ett öppet stolopp.

Varning för bortglömda Mellby Donna som avslutade bra till knapp förlust senast via open stretch. Whega tar snart sin ­första seger i livet.

 Lome Brage är ett av Norges bästa kallblod och han är van vid att möta eliten. Har gjort två starter efter ett långt uppehåll och varit mycket bra i båda. Springspår på ­tillägg borgar för en snabb start och det är inte omöjligt att han tidigt kör sig till ledningen, då det bara är fyra hästar på startvolten.

 Analyser till V75-6 och V75-7 hittar ni på DD-sidan här intill.

 

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 11 Gematria (8, 4)

V75-2: 4, 7, 8, 3, 6, 1, 10, 5 (9, 2)

V75-3: Alla elva hästarna (10, 6)

V75-4: 10 Lome Brage (9, 7)

V75-5: 9, 3 (4, 2)

V75-6: 10, 11, 12 (5, 4)

V75-7: 15, 14, 13, 4 (11, 9)

2 112 rader/1 056 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Se upp för Hamres formstarka hästar

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.