Korvenoja vässar för Elitloppet

205

elitlopp_korven

Det stora målet är Elitloppet och många finska tummar hålls nu för att finske storstjärnan Brad de Veluwe ska få en bra vår.
– Årets första riktiga snabbjobb är avklarat med hästen nu i alla fall och givetvis skulle det vara roligt att vara med på Solvalla, säger tränaren Tuomas Korvenoja.
Brad de Veluwe är den största talangen Finland sett på många, många år.
Det är de närmaste månaderna det ska visa sig om Tuomas Korvenoja ska få rätt om sin häst. Som femåring i den äldre eliten är det mycket som ska klaffa.
Tuomas Korvenoja har i alla fall inte haft någon anledning att dra ner förväntningarna efter träningsjobbet inne på Vermo i torsdags.
– Jag körde 1.20 över full distans och han kändes riktigt bra. Meningen är att vi ska köra lite fortare nästa torsdag och om allt går bra där starta hemma på Vermo 23 mars i ett lopp över kort distans.
Brad de Veluwe utklassade ifjol sina motståndare i Sprintermästaren i Halmstad i juli där ett europarekord för fyraåringar noterades, 1.09,7 över 1 609 meter. Även Europaderbyt i Gelsenkirchen i september slutade med en mycket enkel seger för den finske fartfantomen.

Känsla för hästen
Efter båda storsegrarna i fjol pratade Tuomas Korvenoja om att han gärna ville vara med i Elitloppet 2013 med sin extraordinära häst.
– Givetvis skulle det vara roligt att vara med på Solvalla. Jag har en känsla för att han säkert kommer att vara bättre i år. Men samtidigt måste ju hästen vara i en sådan form också att det är klokt att ställa upp där om vi får en inbjudan.
– Annars körs Elitloppet varje år och det är inget måste att han ska vara med i år. Men han har farten i sig och träningen har hela tiden planerats för Elitloppet, säger Tuomas Korvenoja.
Om allt klaffar och hästen går framåt säger Korvenoja att det eventuellt kan bli start i finska Prix d’Etain Royal i Seinäjoki 13 april. Viktigast är ändå att Brad de Veluwe ska vara i så bra form som möjligt till ”Finlands elitlopp”, Finlandia-Ajo, lördagen 27 april.
– Vi siktar på att han ska vara tillräckligt bra för att delta i Finlandia-Ajo. Någonstans i slutet av april vet vi också mer hur det blir med Elitloppet.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Tillsammans Solvalla 9 Mars 2013
Nästa artikelResultat V75: Mjölkbonden vann!