Kriteriehelg med V75-finaler och DD.

23

dd-tips dd-blogg

Kriteriehelgen är här och med den även hösten. Fast det har varit ganska behagliga temperaturer i Halmstad den senaste tiden men regnet har ändå gjort att hösten kopplat greppet om sommaren och i vanlig ordning fullständigt raserat samtliga fantasier om en period med strålande sol och 25 grader i luften. Men jag är inte den där höstdepressionssnubben utan tycker att de flesta årstider har sin charm och man kan inte annat säga än att hösten med sina vackra färger ändå lyser upp dagarna. Men nog av poet- och filosofiAndreas och mer av travAndreas 🙂
Imorgon är det V75 finaler på Solvalla och dessvärre körs det inledande loppet, stoeliten, utan storfavoriten Delicious US som Redén strök då hon var lite krasslig. Jag har fullförståelse för att man inte tar några chanser med en sådan häst och vi får helt enkelt se fram mot nästa start istället. Nu blev ju loppet aningen mer svårlöst och det är ju bra för liret. Många hade räknat med en säker spik på Delicious US och många kommer säkert dra till med en spik här ändå men jag tror det kan löna sig att gardera här. Risk att 4 Youana får en tung resa och då vill jag inte sitta utan 1 Donna di Quattro (garanterad en fin resa), 3 Eketorpets Tess (leder länge), 6 Air Fram och 9 Fleetfoot Hanover (kan överraska om tempot är högt).
V75-2 är Klass II-finalen. Där tänker jag måla på så långt plånboken räcker. Erik Lindegren låter väldigt nöjd med 4 Ochongo Face och han är ett tidigt bud för mig. Men risk att det blir många på linjen och jag streckar på och håller tummarna för skräll. Ingen lirar väl utan 10 Montreal med tanke på hur stall Goop ser ut för dagen.
Jag tror väldigt mycket på 2 Ringostarr Treb i V75-3. Han gjorde det riktigt bra som trea i SOT då Delicious US kutade världsrekord på ett sällan skådat sätt. Perfekt läge här och så länge han slipper harva i dödens eller blir fast tror jag Wim Paal tar hem detta. Chansspik!
V75-4 är ett lopp för lärlingar där jag tänker försöka överleva på tre streck. 1 Bubba Degato är riktigt bra men lite ojämn i sina prestationer, tidig. 7 Be Spontaneous är definitivt en av fältets bättre kusar och har dessutom en väldigt bra kusk bakom sig. 13 Obi Degato hade punktering senast så den insatsen var inte helt rättvis. Låter som att det är rätt bra form och kusken Emilia Leo verkar ha tagit för sig rätt bra i år med sina 12 i segerprocent. Spår 13 i en spårtrappa är inte helt fel och håller hon sig lite kall medan de gasar där framme blir det spännande.
1 Balero Mearas i V75-5 måste väl ändå vara en av omgångens vettigaste spikar, svårt att se någon slå honom om han håller upp ledningen.
Så har vi kommit till V75-6 som också är DD-1. Här blir 2 Shadow Woodland favorit men jag tänker chansa bort honom. 6 Coldtown lär laddas framåt av Jorma och jag tror han kommer göra ett bra lopp även om det blir dödens på Shadow Woodland och jag blir inte förvånad om han tar ner honom. Det återstår dock att se om han kan stå mot 9 Bear Dancer och 10 Venkatesh sista biten.
2 Nadal Broline var inte frisk i senaste starten men enligt Reijo ska han vara tillbaka i gott slag nu och av det mesta att döma så kommer han vinna detta med en säker längd. Spik för mig!

DD-1: 6,9,10
DD-2: 2 Nadal Broline
Min raka DD: 6-2
Dagens Bubblare: 9-2

Ska försöka att hinna med ett inlägg till ikväll med söndagens tävlingar men annars kommer det under dagen imorgon.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.