Kullens kung i Kungapokalen

232

image-10

En av de bästa, kanske den bäste jag tränat, sa Timo Nurmos om Chelsea Boko – den store kungen bland de treåriga travarna i landet i fjol.
Säsongen inleds på torsdag för snackhästen med en försenad årsdebut i ett av uttagningsloppen till Kungapokalen på Åby.
Åbytravet bjuder på sju lopp under torsdagkvällen fyllda med de bästa hästarna från 2009-års kull i Sverige.
Det är dags för uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.
Fjolårets bästa treåring Chelsea Boko blir favoritspelad i sitt lopp, V65:ans femte avdelning. Hur står det till med formen egentligen?
– Allting är bra med honom, Han gick jobb i dag (måndag), ett vanligt rutinjobb hemma på gården och kändes fin. Han borde duga bra men det är klart att det är en bit till toppform och även tufft att årsdebutera från bakspår i sådana här lopp, säger Clas-Göran Björkroth, försteman i Solvallatränaren Timo Nurmos stall.
Chelsea Boko vann sex av åtta lopp under debutsäsongen i fjol. Segern i Svenskt Travkriterium i september, där hästen visade prov på oerhörd styrka, blev det sista framträdandet innan vinteruppehållet.
– Det var tänkt att han skulle ha varit igång lite tidigare i år. Men han har gått tuff vinterträning och var lite stel och kantig i jobben när vi började köra honom inne på banan, så debuten sköts upp lite. Men nu känns han fin i varje fall, säger Clas-Göran Björkroth.
Chelsea Boko är inte anmäld till Svenskt Travderby. Kungapokalen, Sprintermästaren och Europaderbyt blir de stora målen 2013.

V65-omgång med guldkant
Sju uttagningslopp ska köras på Åby på torsdag. En hel V65-omgång med toppsport.
Det blir fyra uttagningar för hingstarna och valackerna i Konung Gustaf V:s Pokal, där de tre främsta hästarna i loppen kvalar in till finalen.
Stona har tre uttagningslopp i Drottning Silvias Pokal inför finaldagen på Åby torsdagen 16 maj där 860 000 kronor väntar vinnarna i respektive final.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJägersros travbana blir 1350 meter
Nästa artikel"1350 meter visar att vi vill ligga i framkant"

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.