Kuppen: De bjuder fansen på fri entré

65

Här är Åbytravets kupp efter att stormötet IFK Göteborg–AIK ställts in:

De bjuder besvikna fotbollsfans på inträdet till kvällens travtävlingar.

”Om du har biljett till matchen eller säsongskort till IFK Göteborgs hemmamatcher erhåller du idag som lite plåster på såren fri entré till Åbytravets tävlingar”, skriver de på Instagram.

Under förmiddagen kom beskedet att det allsvenska stormötet på Gamla Ullevi i kväll mellan IFK Göteborg och AIK ställs in. Anledningen är matchfixningsförsök.

Nu vill Åbytravet, i Mölndal utanför Göteborg, ge de besvikna fotbollsfansen lite plåster på såren.

Alla med biljett till kvällens stormöte går in gratis vid kvällens travtävlingar på banan, med första start 18.25. Även de med årskort till IFK Göteborgs hemmamatcher får samma erbjudande.

”Hoppas det ger effekt”

”Planerat för en härlig kväll i ett soligt Göteborg för att titta på Allsvensk fotboll? Tyvärr ställdes matchen IFK Göteborg–AIK in. Matchen skulle spelas klockan 19.00 och en stor folkfest var att vänta. Om du har biljett till matchen eller säsongskort till IFK Göteborgs hemmamatcher erhåller du idag som lite plåster på såren fri entré till Åbytravets tävlingar med första start 18.25”, skriver Åbytravet på Instagram.

Kristofer Jakobsson är hästägaransvarig på Åbytravet och förklarar initiativet så här till Mölndals-Posten.

– Jag hoppas att det ger lite effekt, annars hade vi inte gjort det. Sen om det kommer fem personer eller 500, det låter jag vara osagt. Det är kanske folk som ändå har styrt upp med barnvakt och så där, och det är ju ett fantastiskt fint väder i dag dessutom, säger han.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet