Landskamp på Malta – i monté

73

På söndag rids en landskamp på Maltas travbana – i monté.

Ryttare från Norge, Danmark, Sverige, Frankrike och Malta gör upp.

– Med tanke på deras fina gästvänlighet som vi fick uppleva förra året så ska det bli en rolig upplevelse att åka dit igen, säger svenska ryttaren Iina Aho.

Förra årets reds det för första gången montélopp på medelhavsön.

Bakom initiativet låg bland andra en svensk, Christoffer Pihl Svensson.

Det hela togs emot med öppna armar, och i år utökas landskampen med ytterligare länder.

– Då problemet har varit och är att det inte finns så många aktiva kvinnor inom travsporten på Malta, så vet jag att det ser något ljusare ut på travskolorna för barnen, där många är tjejer numera. Sen ser jag även att många på ön har blivit inspirerade av förra årets succé och börjat mer och mer att träna sina hästar för sadel och då låtit sina barn provat på detta, säger Pihl Svensson till Trav365.

”Strålande jobb”

På söndag, 21 maj, så kommer två lopp att ridas i först ”Bronsklassen” och sedan ett lopp för de högsta klasserna som är öppet för ”Guld” och ”Premier”-hästar.

– Efter förra årets mersmakande premiär så har det varit ett givet beslut mellan mig och Shaun Formosa (den andra initiativtagaren) att utöka deltagande länder från två till fem. Shaun har även gjort ett strålande jobb med sponsorer och vi kommer även i år att kunna erbjuda bra prispengar som gör det än mer intressant för folket att anmäla sina hästar till loppen.

”Positiv upplevelse”

Caroline Forsner och Iina Aho försvarar Sveriges färger i landskampen.

– Förra året var en positiv upplevelse att både se hur väl omhändertagna hästarna var och även att vi gjorde något positivt för sporten då  malteserna verkligen tog till sig det dom fick se på banan under dom båda loppen.

– Med tanke på deras fina gästvänlighet som vi fick uppleva förra året så ska det bli en rolig upplevelse att åka dit igen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet