Kusinträff i Elitloppet

189

kusintraff

”…in på upploppet är det Dileva Käll med Caballion utvändigt, duon rycker undan…och det är HÅRT I MÅL…”
Så låter avslutningen av Elitloppet om kusinerna Larsson/Norman får bestämma.

Vi befinner oss på Erikssund norr om Stockholm. Ett säteri med anor från 1500-talet då Gustav Vasas ska ha uppfört slottet åt sin son hertig Erik.
1959 köptes Erikssund av Ellert Larsson och sedan dess har inriktningen varit på travhästar, uppfödning och tävling.
På söndagen avgörs Elitloppet och vi kan gissa att farfar och morfar Ellert Larsson är stolt i sin himmel och håller en tumme för barnbarnen Fredrik, Henrik och Peter.
Henrik Larsson tränar Caballion som startar i det första försöket med storebror Fredrik B i sulkyn. I det andra försöket gör Peter G Norman elitloppdebut som kusk bakom Dileva Käll.
– Både Fredrik och Henrik har varit med i Elitloppet förut och jag minns vad jag skrek och jobbade när Fredrik blev tvåa med Giant Superman 2005, säger Peter G Norman.

Växt upp tillsammans
– Vi har växt upp och lekt med varandra och umgås fortfarande mycket. I dag har vi barn i ungefär samma ålder, så vi ses en hel del. Vi tränar även på samma banor, men inte tillsammans.
Fredrik och Henrik Larsson har alltså varit med i Elitloppet tidigare. I fjol med Reven d´Amour (utslagen i försöket) och tidigare tre gånger med Giant Superman (tvåa 2005, femma 2007 och utslagen i försöket 2008).
– Jag läste på någon blogg att det är första gången kusiner kör i Elitloppet och det är ganska coolt, säger Henrik Larsson.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.