Kvinna historisk i Hambletonian

192

historisk

Market Share heter årets vinnare av Hambletonian – världens största unghästlopp med drygt fem miljoner kronor i förstapris. Tränar gör Linda Toscano som skrev historia på lördagen då hon blev den första kvinnliga tränaren som lyckats vinna den klassiska löpningen.

Linda Toscano var mycket rörd efter segern. – Det är en stor dröm som har gått i uppfyllelse. Jag önskar att min far levde för det var han som startade den här resan för mig, sa succétränaren i vinnarcirkeln. Market Share var en av förhandsfavoriterna och han togs relativt lugnt i inledningen av kusken Tim Tetrick. På upploppet kopplades segergreppet och Tim Tetrick kunde defilera mot sin första triumf i Hambletonian. – Jag åkte bara med på långsidan och hästen kändes stark hela vägen. Tränaren och kretsen kring hästen har gjort ett fantastiskt jobb och jag är glad över att vara en del av det, berömde Tim Tetrick i vinnarcirkeln. Förhandsfavoriten Uncle Peter, tränad av Jimmy Takter, hade inte sin bästa dag och var slagen redan i början av upploppet. Jimmy Takter fick revansch som kusk bakom en annan av sina hästar i loppet Guccio som spurtade starkt till andraplatsen knappt före trean My Mvp.

Dramatik i Oaks I de tvååriga stonas största lopp, Hambletonian Oaks, blev det dramatik när den stora förhandsfavoriten Check Me Out galopperade bort sig i ledningen i ingången till upploppet. Tim Tetricks styrning såg ut som en vinnare när galoppen kom, men nu gick segern i stället till tränaren Nifty Normans Personal Style som kördes till seger av David Miller. Segertiden blev 1.10,3 över de 1 609 meterna. – Jag förstod inte om det här var på riktigt. Det är en fantastisk seger, sade Nifty Norman direkt efter loppet.
Dubbel till Linda Nat Ray Trot, storloppet för den äldre eliten, gick till även det till succétränaren Linda Toscano. Segerhästen Chapter Seven kördes till seger av Tim Tetrick och fyraåringen vann säkert med krafter kvar på 1.08,5 över 1609 meter. Andrahandsfavoriten Mister Herbie försökte utmana över upploppet, men fick aldrig tag i vinnaren som var fenomenalt fin i ledningen. Efter en makalös spurt vann Jimmy Takter-tränade To Dream On löpningen Marrie Annabelle för tvååriga ston. David Miller körde avvaktande och hade långt fram till undflyende Royal Assets och Tim Tetrick när To Dream On fick marschorder i början av upploppet. Det blev säkert till slut och storfavoriten är fortfarande obesegrad och vann med mycket krafter kvar på 1.10,8 över 1609 meter. – Hon har en naturlig talang och hon gör aldrig några fel. Hon har en fallenhet för det här med att springa fort och äger en otrolig speed, sa tränaren Jimmy Takter efter loppet.

Matteus Lillieborg

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet