Oscarsson vågade och vann!

199

oscar

Jim Oscarsson flyttade från Eskilstuna för en satsning i travets USA. Under den första säsongen i det första försöket i storloppscirkusen over there slog han till. Tillsammans med familjehästen Aperfectyankee vann han världens största tvååringslopp på Meadowlands på lördagskvällen svensk tid. – Det är svårt att sätta ord på det här…

Sundbyholmstränaren Jim Oscarsson med rötter i Västerbotten flyttade till USA och Florida i höstas tillsammans med hustrun Susanne och barnen Kevin och Nathalie. Yankee Glide-sonen Aperfectyankee är en av tio tvååringar som Oscarsson köpt in och själv äger. En sista satsning på pojkdrömmen, 51 år gammal… Strax före klockan 21.00 på lördagen svensk tid rumsterade Jim Oscarsson om rejält i travets USA. Segern i världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial var värd cirka 1,3 miljoner kronor. Segern bärgades med en mästerlig styrning. Efter att ha tagit ledningen kort efter start valde Jim Oscarsson att släppa ifrån sig täten en bit in i loppet när Brian Sears testade med Major Athens. – Det hade gått så fort i början så jag lät honom ta över. Min häst kändes också så stark hela vägen så det kändes inte som några problem.
Långt upplopp… I början av Meadowlands jätteupplopp satt svensken och tittade utåt. Major Athens var en slagen häst. Aperfectyankee tog över men på insidan närmade sig i stället Jimmy Takter-tränade Corky. Det blev en knapp seger på tiden 1.11,0 över 1 609 meter med autostart. – Det är ett långt upplopp och man är orolig till man kommer till linjen. Men det är en oroligt fin häst och det gick vägen. Tanken var att familjen Oscarsson skulle ge Florida ett år och sedan göra en utvärdering. – Den närmaste tiden avgör hur vi kommer att göra. Det är mycket som spelar in, bland annat om vi får in några kunder, säger Jim Oscarsson. So far so good, som man säger over there.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet