Laddar i Italien inför Elitloppet

31

Han tog sin tredje raka seger i Criterium de Vitesse och blev inbjuden till Elitloppet.

Nu är nästa start klar för Timoko:

Italienska storloppet Lotterian i Neapel.

12 mars slog Björn Goop och Timoko till med en ny seger i det franska storloppet Grand Criterium de Vitesse på rivieran.

Goop blev historisk som förste svensk att ha vunnit loppet tre gånger.

I samband med segern bjöds hästen in till Elitloppet, som Timoko vann 2014 på Solvalla.

– Det känns fantastiskt att få bjuda in Timoko igen. Och att han vann det här storloppet på nya löpningsrekordet 1.09.5 är imponerande, sa Solvallas sportchef Markus Myron efter segern i Cagnes Sur Mer.

Tränaren och ägaren Richard Westerink:

– När jag var liten pojke drömde jag om att få vinna Elitloppet och det var otroligt när det gick i uppfyllelse. Och att vi får vara med i år igen och ha chansen en gång till är fantastiskt.

”Lång resa”

Nu är nästa start klar för stjärnhästen. Det blir första maj i det italienska storloppet Lotterian i Neapel, en dryg månad innan Timoko gör sin femte start i Elitloppet, 28 maj på Solvalla.

– Det är en lång resa till Neapel och jag kände att en start var endast möjlig om arrangören kunde lösa flygresan för Timoko. Det har jag nu fått bekräftat av dem och jag behövde inte tveka ett ögonblick om att tacka ja. Lotterian är en fin tävling med jättebra prispengar och motståndet kommer förmodligen vara något lättare än i Elitloppet, säger Richard Westerink till Paris Turf.

Regerande mästaren i Lotterian, Mantorphästen Oasis Bi, laddas också mot start i loppet, enligt facktidningen Travronden.

Lotterian körs med försök och final över kort distans och den samlade prissumman i loppet ligger på 704 000 euro, motsvarande 6,7 miljoner kronor.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Måla på, så ses vi vid luckan…”
Nästa artikel”Jag fick en snilleidé när jag låg och sov”