Läget inte livshotande för Hoas

87

image

Det mest akuta läget för den sparkade travkusken Jan-Åke Hoas verkar vara över.
Visbytränaren opererades natten till onsdagen och läkarna bedömer att skadorna inte längre är livshotande.

Hemmatränaren Jan-Åke Hoas skadades svårt i en olycka under ett av tisdagens lunchlopp på Visbytravet. Hästen han satt bakom galopperade och slog plötsligt bakut när den skulle tas ur fältet och sparken träffade Jan-Åke Hoas i ansiktet.
Efter att ha sövts ner på Visby lasarett flögs den skadade Visbytränaren till Karolinska Sjukhuset i Stockholm under tisdagen och opererades under natten.
Under onsdagsmorgonen väckte Jan-Åke Hoas till medvetande igen.
Susanna Olin, vän och samarbetspartner,  informerar om den skadades mående för familjens räkning.
– Jag pratade med frun Jonna strax  före lunch då läkarna precis hade gått ronden och Jan-Åke är inte lägre klassad som att han har en livshotande skada. Han väcktes i morse och reagerade fint med musklerna och kunde röra på sig, kunde krama en hand men kan fortfarande inte prata. Efter den kontrollen valde läkarna att söva ner honom igen. Sanna hälsar att hon är tacksam för det jättejobb sjukvårdspersonalen i Visby och Stockholm lagt ner och all hjälp hon fått i övrigt, säger Susanna Olin, vd för Dansbandstravet som samarbetar med Jan-Åke Hoas.

”Varje travkusks mardröm”
Tisdagsnattens opereration handlade bland annat om att rätta till de mest akuta skadorna i ansiktet och huvudet.
– Läkarna kan inte göra någon bedömning av hans mående förrän han vaknar och fortfarande återstår ju väldigt omfattande operationer. Käken är allvarligt skadad och han har fått skallskador. Vi är tacksamma för att Janne är vid liv och att han inte längre har något livshotande över sig. Sedan får vi se hur alla operationer går framöver.
– Det här måste någonstans vara varje travkusks mardröm tänker jag. Alla som håller på och jobbar med hästar och gör ett fantastiskt arbete – men sådana här saker kan hända, säger Susanna Olin.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.