Jubileumspokalen 2015

39

dd-tips dd-blogg

Femåringsloppen är alltid spännande, det är då vi får se vilka stjärnor från föregående år som fixar att ta klivet upp och in i eliten. Jubileumspokalen har inte alltid varit ett lopp enbart för femåringar men sedan 2009 körs loppet på en onsdag och är bara öppet för femåringar. Det året vann Iceland loppet från dödens med en nos före Igor Font och Quarcio du Chene. I år ser 1 Nimbus C.D ut att få bära favoritskapet och det lär väl bli tufft att försöka ta en längd på honom. Väl i spets är han hästen att slå men hur fantastisk han än sett ut på slutet och trots att han vunnit flera lopp från spets relativt enkelt så har jag svårt att se honom kuta hem detta från ledningen. Med pansarvagnar som 2 Papagayo E, 3 Ivar Sånna och 7 Sauveur i fältet så blir jag förvånad om han får sitta och bestämma där framme. Sauveur får man väl sätta ett frågetecken för formen men Ivar Sånna var riktigt bra senast och verkar ha hittat formen igen. Papagayo E var lite av en besvikelse senast men han jagade nog upp sig en aning då det blev omstart. Förhoppningsvis var det ett fel för dagen och presterar han på topp här så bör han vara med på målfotot. Men personligen tänker jag fortsätta tro på 4 Tumble Dust som var fin senast. Han lär knappast vara sämre här och han är ganska rask från start. Med en vettig resa kommer han definitivt att fälla många till slut och han är min vinnare i loppet. Tätt bakom tror jag 5 Rod Stewart kommer. Han har verkligen visat att han hör hemma i eliten.
Trist läge för 11 Creatine som får hoppas att de kör tokigt fort där framme. Det låter dock som att han trivs allra bäst med tätkänning och jag tror inte så mycket på honom denna gången.
Jubileumspokalen går som DD-1 och i DD-2 får vi njuta av elva ston som gör upp om 100.000 över 2640a. Det låter upplagt för 4 Windy Ways och Daniel Redéns stallform är det sannerligen inget fel på. Får tipset men jag tänker ändå dubbla med 11 Radysin America som såg riktigt fin ut senast. Formen sitter nog där och med lite klaff så tar hon ner många till slut. Men risken är överhängande att Örjan sitter i spets och får bestämma med Windy Ways och då kan det bli tufft att ta något från kön. Jag är inte helt främmande för att Christoffer Eriksson kan ta ett initiativ och åka fram till dödens om det går alltför sakta. Osäker om hon skulle fixa det men hon är bra den där Donato Hanover-dottern när hon är i form.

DD-1: 2,4,5
DD-2: 4,11
Min raka DD: 4-4
Dagens Bubblare: 4,5-11

I V75-1 är medelåldern hög. Ja, på kuskarna alltså. Det är Ahlsell Legends-loppet och det är 10 kuskar ”från förr” som ska göra upp om segern. Anders Lindqvist bakom 5 Bandit Hornline är den som satt ribban vad gäller trashtalk och han har bl.a. sagt att Lennart ”Kusken” Forsgren börjar bli lite gaggig. Givetvis är det med glimten i ögat och det är ju faktiskt lite skoj att de där gamla rävarna bjuder på sig själva. Vi får hålla tummarna för att Thomas Nilsson bakom 10 Sir Ratzeputz håller sig i vagnen detta året… Men faktum är att jag tror Nilsson kan ha en bra chans vinna loppet. Sir Ratzeputz är i fin form och är ett tidigt bud. Favorit blir mäster Stig H bakom 9 Lover Face och barfotadansandes bör han bli svår att stå mot.
V75-2 vinner 4 Some Summit och hon inte är dödssjuk eller blir diskad. Hon kan nog nästan kosta på sig en liten startgalopp och vinna ändå…
Jag tror mycket på 8 Your Highness i V75-3 men är ändå väldigt sugen på att gardera henne. 2 Youana har perfekt läge, tidigt bud. 6 Donna di Quattro är lite bortglömd, inte alls så tokig och ganska rask från start. 7 Blended Scotch gick en tuff slutrunda senast och fick dra tåget i tredjespår. Höll ok mot ett guldgäng och räknas tidigt här.
1 Nappa Scar blir favorit i V75-4 och det låter uppåt från stallet. Snabb ut, hästen att slå. Men 2 Robin Roof och 3 In Vain Sund är inga bluffar, de kommer vara med på linjen. Jag gillar verkligen In Vain Sund, får mitt tips. Risk för att Ludde kommer dra på tufft med 5 Platon Face som inte gillar temposkiftningar. Ser ut som en fin häst annars. Får han bara ordning på galopperna kan det bli bra. Smällkaramell här. 9 Tied Together är även han skrällduglig här. Spännande att se vad han kan sista varvet.
V75-5 kan man ju inte annat tro än att det blir en ren uppvisning av 7 Nuncio. Loppet han gick senast håller jag som ett av de bästa ”vanliga” medeldistansloppen jag sett. Man blir lite stum när man ser en sådan prestation. Motståndet denna gången är inte värre, snarare tvärtom. Bör bli släppt till spets om Tarzan kör till och sedan är det över. Men han vinner ju loppet från dödens också.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.