Daniel Redén inför V75 19 augusti

44

daniel reden jubileumspokalen v75

Senast satt hon fast med krafter kvar och Örjan Kihlström såg ut att ha ett ton kvar i linorna över upploppet.
Nu tror Daniel Redén att Windy Ways har toppchans att vinna V75.
– Hon är min nya lilla Delicious i framtiden, säger Redén.

I fredags slog Delicious U.S. nytt världsrekord för ston på tusenmetersbana med tiden 1.08,6 i Bollnäs. Men tränaren Daniel Redén har flera kanonston i sitt välfyllda stall. Ett av dem är Windy Ways som tidigare har radat upp segrarna, vunnit sju av elva lopp i år och även segrat i V75 över lång distans. Inför senaste starten i V75 på Jägersro hade tränare Redén gått ut och sagt att hästen kändes väldigt, väldigt bra och var full av optimism. Men kusken Örjan Kihlström körde passivt och fick aldrig chansen med sin häst.

”Örjan orkade inte hålla henne”
Windy Ways satt fast i andra par utvändigt hela upploppet ner och Kihlström såg ut att ha hur mycket som helst i linorna. Kort före mål sprang Windy Ways upp i den framförvarande sulkyn och galopperade.
– Jag tror att Örjan missbedömde henne för hon kan springa på slaka tömmar ibland och det var nog därför han inte gick ut på sista långsidan. Nu klättrade hon över de andra till slut med massor av krafter kvar. Hon galopperade till slut och Örjan sa att det var för att han inte orkade hålla henne, säger Daniel Redén.
– Hästen har känts jättefin i jobben både före och efter den starten. Hon har jättebra form och jag tycker att hon känns bättre än någonsin. Hästen har utvecklats ytterligare och jag har ju sagt att Windy Ways är min nya lilla Delicious U.S. i framtiden.

”Hetast av mina V75-hästar”
Windy Ways är favorit i V75-avslutningen på Solvalla under onsdagskvällen. Från spår fyra bakom bilen lär siktet vara inställt på ledningen.
– Windy Ways är den som är klart hetast av mina V75-hästar och hon ska ses med bra chans. Den långa distansen har hon visat att hon klarar bra. Det blir återigen barfota runt om och inga ändringar.

”Bakskor ett minus”

Vad säger du om stallkamraten Bostonz Credit i samma lopp som du kör själv?
– Hon är nog den som är mest gynnad av distansen av mina två men att hon ska rå på Windy Ways tror jag inte på. Hästen har annars bra form och har gjort bra lopp i tuff konkurrens på slutet. Fast får hon rätt smygresa och lucka till slut så vet man aldrig. Men nu ska hon tävla med bakskor för första gången hos mig och det borde vara ett litet minus eftersom hon har gått barfota runt om varje gång.
Du har även med In Vain Sund som är hårt betrodd i V75-4. Chanserna där?
– In Vain Sund (V75-4) var jättefin vid segern senast och det är en häst som har utvecklats bra hela tiden och fortsätter att gå framåt. Han kommer mer och mer. Nu möter han ett par tre hästar som är riktigt bra och det här är ett led i matchningen mot kriteriekvalen. Jag hoppas och tror att han gör ett bra lopp och från ett fint läge ska han räknas. Eventuellt blir det lättare skor den här gången, säger Daniel Redén.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.