Långfredags V75 och aftonens V64

43

dd-tips dd-blogg

Vi börjar med att avverka kvällens tävlingar som körs på Kalmartravet. Gott om motbud till favoriten 12 Kemas Magic i V64-1. 3 Salsa Knight, 4 Pling Plong och 5 Ed Rapide har alla kapacitet att utmana om segern men frågan är hur det är ställt med form och inställning till tävlandet. 9 Mr Big kanske är mer intressant men han är också lite mer betrodd. Personligen tycker jag det ska bli spännande att se Salsa Knight igen, fin häst!
Mycket snack kring 4 Become Money i V64-2 och det låter riktigt bra. De är bara tre på startvolten så är han bara stabil borde starten ej vara ett problem och därefter blir han säkert svårfångad. Spik!
Står 9 Opitergium på benen och travar hela vägen i V64-3 så har jag mycket svårt att se någon slå honom.
15 Aroma Grim i V64-4 körde jag sista jobbet med i tisdags och hon kändes riktigt laddad. Det var fulla linor i alla intervallerna och det är en riktigt härlig märr att sitta bakom i jobben. Hon står bra inne i loppet men det är tufft att runda till seger från 40 meters tillägg. Lite klaff på vägen krävs men får hon lite draghjälp så kommer hon definitivt att fälla många. Kanske alla.
Om 2 Fleetfoot Hanover sköter sig i V64-5/DD-1 så blir hon givetvis svårslagen. 4 Fascination kan ju ge henne en rejäl match och även slå henne men frågan är hur det är med motivationen. Hon blev inte pressad senast men kanske hade man ändå förväntat sig lite mer. Tror att dagens start och utgången av den är rätt så avgörande för om det blir fortsatt tävlande eller om det är dags för henne att få chansen att bli mamma. Spännande start hursomhelst. Jag väljer nog ändå att spika Fleetfoot Hanover på DD men lirar jag V64 så fegar jag nog och låser loppet.
Tråkigt nog tror jag på favoritseger även i V64-6/DD-2. 1 Vernin Starlight har hittat formen i sin nya regi och häxar inte läget så har jag svårt att se honom torska.

 

Nu hoppar vi till V75 på Färjestad. En bana som jag medvetet har bojkottat ett tag med anledning av flertalet vansinnig bedömningar av domarna. Inget ont om Färjestadtravet som vad jag har hört ska vara en riktigt trevlig anläggning och med mycket kompetent ledning. Men insatserna från domarna har sannerligen inte varit av bästa märke och tyvärr är det ju sådant som fastnar när man är travspelare. Men jag är ju inte sämre än att jag kan förlåta och gå vidare 🙂
V75-1 är ett femåringslopp för ston och flest ögon på sig får givetvis 7 D’One. Hon har ju slagit en så bra häst som Riff Kronos och naturligtvis ska hon vara favorit här. Men det är årsdebut och ett spår långt ut. Jag blir förvånad om hon skulle vinna loppet från dödens och vi får ju sannerligen hoppas att övriga är sugna på att ge henne en match. Det är vidöppet bakom och det är såklart frestande att spika sig ur problemet men jag tycker man ska testa att måla på. Stallkamraten 4 Blue Martini Ås är inte så tokig, se upp! 5 Rondine D’Amore ska bli väldigt spännande att se om hon kan matcha detta motstånd. Hon har inte fått till det i de två senaste starterna men när hon spårade runt om på Jägersro för tre starter så var hon riktigt läcker.
Jag gillade intrycket på 10 Super Bull i V75-2 senast. Denna gången ser han ut att bli bortglömd men han är absolut inte avsågad.
6 Tokio Hotel Hall i V75-4 tävlar väl mot sig själv i första hand. Sköter han sig så ska han vinna detta. Duktige Ville Karhulahti i sulkyn.
3 Charrua Forlan i V75-6/DD-1 årsdebuterade på ett bra sätt senast och bör rimligtvis vara lite bättre denna gången. Men han möter några rätt så bra motståndare och någon bluffseger blir det inte. Framförallt inte med ”Ludde” i loppet. Jag gnor mina händer när jag ser att 9 Alkalizer Am endast är streckad på 3% i nuläget. Min förhoppning är att han får loppet i draget och tackar för det genom att spurta ner samtliga. Chansspik på DD för mig och eventuellt även på V75.
V75-7/DD-2 stänger jag med tre streck. 8 Asterix Hornline, 9 Junior Troy och 15 Indigious blir mina vapen. Mest intressant rent streckmässigt är väl Junior Troy som har ett lopp i kroppen efter vintervila. Indigious är bästa hästen men från 60 meters tillägg så får det inte vara alltför många ekipage i vägen. Asterix Hornline är min vinnare. Han borde kunna öppna lite bättre med voltstart och blir han inte fast på innerspåret så är han ett tidigt bud. 10 Ålands Vikingen är ett intressant motbud men jag såg nu att det är kuskändring till André Eklundh och inget ont om André som är en duktig kusk men när det handlar om lite svåra hästar som Ålands Vikingen ändå får benämnas som så är Veijo Heiskanen helt fenomenal.

DD-1: 9 Alkalizer Am
DD-2: 8,9,15
Min raka DD: 9-8
Min roliga DD: 9-9

 

Idag anlände Boys Going In till stall Johan Untersteiner. Blir väldigt spännande att se honom i träning och framförallt ska det givetvis bli intressant att se om han har tävlingsviljan kvar.

Lägger upp ett klipp från lopp 5 på Åbytravet i tisdags där tävlingsdebuterande Incredible H.C. vinner relativt enkelt. En riktigt fin häst med en smaskig stam, e. Ready Cash u. Credit Victory (morfar är Credit Winner). Detta svartbruna sto har jag gillat sedan jag såg henne första gången i stallet och jag har även fått äran att låna henne några gånger från skötaren och kört jobb. Det är en väldigt klok häst som fattar vad det går ut på väldigt snabbt och det är en ren fröjd att sitta bakom henne. Hon blir mycket spännande att följa under året.

Avslutar med att hoppa till tisdagens tävlingar på Jägersro. I V5-2 årsdebuterar 7 Orangina Face och det är en kuse man ska hålla ögonen på. Hon visade en del redan under hösten förra året och även hon blir väldigt spännande att följa under året.

Återkommer troligtvis under helgen med lite tips till Rommes V75 på söndag.

Glad Påsk på er och lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.