Långt mellan gångerna

30

dd-tips dd-blogg

Det blev ett litet oplanerat uppehåll här men jag har helt enkelt inte haft energin att skriva ett inlägg. Det kräver ändå lite tid och jag vill inte göra alltför tafatta inlägg utan det är kul om det har lite substans.
Jag har idag kört mitt första banjobb vilket var en härlig upplevelse. Det är lite annorlunda att köra ett par varv runt tävlingsbanan jämfört med att sitta och köra intervaller i backen. Tempot är lite raskare och man får jaga på hästarna lite, åtminstone om de tenderar att vara lite lata 🙂 Många hästar taggar till rejält när de vet att det är tävling och de kommer in på banan men de är inte dumma och de vet när det är allvar och när det är träning. Det är också därför det finns många latmaskar som inte visar överdrivet mycket i träning men som vet när vad som gäller när det vankas tävling. Och visst är det underbart med alla dessa olika individer. Tänk vad trist om alla betedde sig på samma sätt. Och det är väl samma med oss människor.

Min plan denna vecka är att återkomma med ett inlägg på onsdag eller torsdag. Hoppas den planen håller. Jobbar en del framöver så ni får inte skälla alltför mycket på mig om planen skulle spricka 😉

V5 på Jägersro imorgon. Jag tycker ni ska ta med 8 Dixie Exclusive i den första avdelningen. Visserligen möter han ett par tuffa motståndare men han gynnas av att fältet inte är så stort och får han ett lopp på rulle är han väldigt speedig. Han brukar dessutom gå bra efter uppehåll säger skötaren.
I den tredje avdelningen startar 11 Niagara Broline som debuterar för Johan och dessutom är det årsdebut. Klart spännande men kanske lite väl osjysst mot kusen att göra honom till streckfavorit som han är i nuläget. Har svårt att tänka mig att det blir alltför offensivt upplägg men löser det sig lite på vägen är han givetvis en segerkandidat för det är en bra häst och jag har hört goda ord om honom i stallet.
13 Da Vinci Boko är relativt lite spelad i V5-4, lite märkligt tycker jag. Kutar de på där framme så har han en vass speed. Och spår 13 är ju inte helt iskallt.
Om 5 Banks är lika bra som senast på Jägersro så är det ingen som slår honom i V5-5. Men det finns såklart stort spelvärde i att försöka fälla honom… 9 Mr Chicago är delad andrahandare med 1 och 6 men skulle han löpa upp till vad han kan så har han absolut vapen att kunna utmana megafavoriten.

Vi hörs senare i veckan travvänner! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.