Roger Nilsson inför V75 på Boden

104

midnattsfest v75 boden

Midnattssol och trav i världsklass.
Boden är redo för årets publikfest – och med rätt väder väntas över 10 000 besökare till lördagens V75-tävlingar.
– Det är lite exotisk när solen aldrig går ner. Det blir ett party och många kommer som kanske inte går på trav annars, det är kul, säger hemmatränaren Roger Nilsson som hoppas på en V75-seger för stallets stjärna Raz Mackenzie.

I fjol gästade 11 716 personer Bodentravets dubbeltrav fredag-lördag då Nahar och Robert Bergh vann Norrbottens Stora Pris och en miljon kronor.
Nahar vann även 2013 och titelförsvararen finns med i år igen i en på pappret högklassig upplaga av storloppet.
– Det är kanske det jämnaste och bästa startfält vi sett så här långt norrut. Det är väldigt kul, säger Roger Nilsson som tippar att Robert Bergh vinner för tredje året i rad.
– Men i år tror jag han vinner med Creatine. Min känsla är att Creatine kommer göra ett jättebra lopp. Robert låg högt i årsdebuten och sedan har hästen avslutat riktigt vasst i både Gävle och senast i Östersund. Om de yttre förutsättningarna är bättre än senast så tror jag att Creatine blir livsfarlig.
Just de yttre förutsättningarna har varit, och är, en ”snackis” i Boden.
– Det har regnat enormt och det kan inte finnas mycket regn kvar. Nu ser prognoserna lite bättre ut, men det beror i och för sig var man tittar. Men det ser bäst ut på YR så vi tror på dem, säger Roger Nilsson.

Har laddat för travfesten
Hemmatränaren har ingen häst för Norrbottens Stora Pris men har ändå laddat rejält för travfesten. Stallet startar en trio på fredagen och sedan fyra hästar på lördagen, tre av dem inom V75-spelet.
– Det är inte så att jag saknar en häst i Norrbottens Stora Pris, men man hoppas så klart få fram någon i framtiden. Det klart det stora målet ha någon som duger i världseliten. För det är den nivån vi pratar om i vårt storlopp.
Precis som alla andra på Bodentravet har Roger Nilsson planerat och laddat länge inför den kommande helgen.
– Ja, vad ska jag säga. Vi fick upp hoppet med Raz Mackenzie förra året, så planen för honom i år har varit att ha honom som bäst till det här. Även för Dialog In la vi in strategin att sikta på den här helgen efter V75 på Bergsåker i höstas. Efter den starten opererades han och man plockade bort en lös benbit.
Om vi börjar med dina fredagshästar, vad kan du berätta?
– Jag tänkte ligga lågt, men Enjoy Her Grace (lopp 1) är en debutant som tränat bra en lång tid. Prince Töll (V5-4) är ett nyförvärv och jag är spänd vad han kan göra. Beaufort (V5-4) vann på en opassande bana senast och är en häst under utveckling.
På lördagen är Lome Jarl (lopp 5) först ut av stallets kvartett.
– Han stretar på rätt bra, men det fattas lite för att han ska göra en riktigt bra prestation. Han är inget för vinnarspelarna mot de hästarna han möter nu.

Tre chanser på V75
Dialog In
(V75-1) vann sex av nio lopp i fjol. Hästen var tillbaka i vinnarcirkeln senast hemma i Boden i årets tredje start.
– Han gjorde ett jättebra lopp senast, men fick i ärlighetens namn bestämma det mesta. Men han vann lätt och kändes framför allt fin och hade den där spänsten som man måste ha. Det känns som att formen sitter där.
– Voltstart är ingen höjdare för honom och jag hade inte valt att starta i ett voltstartslopp om det inte varit hemmaplan. Springspåret var nog det minst dåliga. Jag provat en start i volt med honom och då vann vi från just springspår. Men man är som en passagerare i starten, man får blunda och hoppas det blir bra. Tar man några stycken på V75-kupongen och man tror att han går felfritt då ska han med. Inga balansändringar.
Nano Broline (V75-4) ska ut i ett sprinterlopp.
– Spår fem är ett perfekt spår. Han överraskade jättepositivt på Umåker näst senast och blev trea som 130-oddsare på V75. Vi satte på helstängt huvudlag då och han gjorde ett riktigt bra lopp. I Gävle senast behöll vi det helstängda huvudlaget och då blev han alldeles för taggad och satte inte en fot rätt. Formen tror jag börjar komma och han kommer gå felfritt nu bakom bilen. Han gynnas av bilstart men känns ändå inte som något segerbud, men kanske kan han roffa åt sig en slant till slut.
Blir det fortsatt helstängt huvudlag?
– Det har jag inte bestämt.

Hoppas på stolpe in
Sist ut är stallets stjärna Raz Mackenzie (V75-6) som vann tio lopp i fjol på 19 starter och visade att han är en häst med god V75-kvalité. I år har det blivit tre starter på sju starter.
– Han är inte heller någon direkt specialist i voltstart. Det är ungefär som volta med en ledbuss. Vi har tränat och han har lärt sig gå felfritt i alla fall och även för honom så är springspår det bästa alternativet.
– Jag tycker att han alltid startar med chans. Han hade otur senast på Umåker, han klarade inte den lösa banan, hakade i ett bakben och galopperade i sista svängen på väg fram. Han var okörd i det läget. Han tycker om Bodens bana som alltid är i toppskick. Han är min bästa chans. Vi vet att han räcker på V75 och behöver bara lite stolpe in, då sitter han där.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.