Lannem Silje hade UPPVISNING på Bergsåker!

85

lannem silje 28 raka

Det fyraåriga kallblodsfenomenet Lannem Silje var på nytt överlägsen när hon tog sin 28:e raka seger.Foto av TOM JÖNEHAG

Supertalangen Lannem Silje tog sin 28:e raka seger när hon hade uppvisning på Bergsåker.
Det norska kallblodsfenomenet vann på nytt svenskt rekord och var helt överlägsen.
– Det är en speciell känsla att köra henne. Sådant man drömmer om att få uppleva, sa segerkusken Tor Wollebaek.

Att Lannem Silje är något långt utöver det vanliga har hon visat många gånger om. Hon har bollat med konkurrenterna i varje start och det gjorde hon även under fredagskvällen. Trots tillägg på 80 meter så löste det sig bra under vägen och hon kom succesivt längre och längre fram i andraspår. Ut på den sista bortre långsidan lossade Tor Wollebaek iväg sin kanontravare och Lannem Silje flög förbi de andra i ett huj. Hon övertog ledningen dryga halvvarvet kvar och sedan handlade det återigen om uppvisning. Lannem Silje försvann ifrån till en överlägsen seger och vann med 50, 60 meter i avstannande stil. Segertiden blev 1.25,7 vilket är nytt svenskt rekord för fyraåriga kallblodiga ston över grunddistansen 2640 meter. Lannem Silje startade alltså från 2720 meter.
– Det är en speciell känsla att köra henne och hon vann enkelt. Som tre- och fyraåring är hon den bästa häst jag har kört, sa Tor Wollebaek.
Lannem Silje, som tränas av Ola Skrugstad, passerade fem miljoner kronor i insprungna pengar efter segern som var värd 80 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.