Örjan HISSAR Digital Ink inför V75 Mantorp

242

digital ink mantorp v75

Örjan Kihlström tycker att Digital Ink är given som hans bästa chans i V75 på Mantorp.Foto av LARS JAKOBSSON

Örjan Kihlström är ständigt het.
Just nu extra aktuell som nominerad till Jerringpriset – och så kör han i samtliga V75-avdelningar på Mantorp.
– Digital Ink är ganska given som min bästa chans, säger Kihlström.

Stjärnkusken har efter segern i Prix d’Amerique med Maharajah i år blivit nominerad till Jerringpriset. När han besökte studion i Vinnare V65 på fredagseftermiddagen berättade han om sina känslor efter världens tuffaste travlopp och pratade även om nomineringen till Jerringpriset.
– Man kände en stor lycka efter Prix d’Amerique. Så kan man sammanfatta det hela.
– Det är många som har hört av sig om Jerringpriset och säger att de ska rösta på mig. Mest är det travfolk men jag har även varit med i radio, säger Kihlström.
Med anledning av att Maharajah inte ska vara med en sista gång i nästa års Prix d’Amerique säger Kihlström.
– Det är klart att det hade varit roligt att få göra ett försök till men jag är så glad för det som har varit med Maharajah. Det är inget jag grämer mig över. Det hade nästan varit värre om vi hade varit med och blivit knappt slagen tvåa, menar han.
Däremot körde Kihlström Solvato till en tredjeplats i Prix du Bourbonnais på Vincennes i söndags. Den Veijo Heiskanen-tränade stjärnan är nu ett av svenskhoppen i nästa års Prix d’Amerique.
– Solvato har visat att han är en bra häst och han har visat att han räcker på Vincennes. Det gick rejält långsamt i loppet, rena krypcasinot och sedan gick det väldigt fort till slut, säger Kihlström.

”Hon gjorde ett fantastiskt lopp”
I lördagens V75-omgång på Mantorptravet är Solvalla-kusken het och kör i samtliga sju avdelningar. Bland annat omgångens största favorit, Digital Ink. Så här kommenterar han sina möjligheter.
– Rugiada Dei Rex (V75-2) har visat jättefin form på slutet och har ett bra läge. Hon gjorde ett fantastiskt lopp när Jorma körde i spets och fick hårt tryck. Jag har inte bestämt om vi kör i ledningen eller ej. Hon går bra bakifrån också.
– Digital Ink (V75-3) har varit bra på slutet och har ett bra läge. Han har visat att han även går bra över den här distansen och ska ses med hygglig chans.
– Raffinos (V75-4) gör bra lopp varje gång men har ett dåligt läge. Skulle hon få ett fint lopp så tror jag inte att de springer ifrån henne men att vinna från spår tolv blir tufft.

”Blev väldigt pigg”
– Aristocat Boko (V75-5) är en stark och rejäl häst som har visat bra form men det är bra hästar som står 20 meter före.
– Kemas Winnie (V75-6) har jag inte någon superkoll på men hon har tävlat bra hela tiden fast läget är besvärligt här.
Queasy (V75-7) är det klart man tycker han skulle ha vunnit senast men det gick väldigt fort på baksidan och han blev väldigt pigg när kusken utvändigt smackade så han drog iväg själv. Jag tycker att han höll godkänt, säger Örjan Kihlström.
Vem är din bästa och näst bästa chans?
– Digital Ink är väl ganska given som min bästa men sedan har jag svårt att bedöma vem som har näst bäst chans.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.