Mantorps dubbel

313

TRAVDDBLOGGEN

Såg på Trav365 att Micke Nybrink hade ”sågat” Ark Went In när denne vann på Åby i onsdags i sin sedvanliga stil som är orytmisk och inte ser speciellt fin ut. Det är dock normalt för honom säger tränare Marcus Lindgren som givetvis gav Nybrink en rejäl känga och menade på att han inte vet vad han snackar om när han säger att hästen inte borde tävla. Men vart jag vill komma är att det finns många entusiaster inom travsporten som gärna kastar ur sig ord och meningar om både tränare, kuskar och hästar utan att ha speciellt mycket kött på benen. Visserligen är det allt engagemang och alla känslor som gör travsporten så magisk och fantastisk men att uttala sig alltför högljutt om saker som man inte kan eller har överdrivet bra kännedom om är sällan någon höjdare. Vad gäller Nybrink så har jag alltid gillat honom och han har ju bra koll på travet men denna gången borde han kanske haft lite mer bakgrundsinformation innan han häver ur sig saker som han gjorde. En pudel hade väl varit på sin plats i just detta fallet. Men samtidigt är Micke Nybrink en kille som har en roll i travmedia som ska provocera och utmana och så vill jag ha det i fortsättningen också. Det är lite väl ”vänskapligt” i travet emellanåt och ibland behöver man röra upp lite extra känslor.
Vill även passa på att säga att jag själv är långt ifrån någon ”expert” vad gäller travet som sport men man lär sig nya saker hela tiden och det gäller att lyssna och se så kommer man att få nya kunskaper. Fullärd blir man dock aldrig när det gäller trav 🙂

Jag målar på lite i DD-1 och tar hela 7 hästar men väljer att stå över 5 Arn Hammering som jag faktiskt tycker blir lite väl betrodd. Får väl ta på dumstruten om han vinner men även om han vunnit massa lopp så har det varit mot beskedligt motstånd.
1 Primo Valentino, 2 Impression, 4 Nelly Burge, 7 Certification, 8 Kemas Winnie, 9 Usain Henna, 12 Ohana SM får chansen. Primo Valentino har nog en vettig chans att spåra runt om men jag vill ändå testa att fälla honom. Usain Henna blir mitt vinnartips och Ohana SM får bli skrällen. Johan kan trolla från tolftespåren, det vet vi 🙂 Men kusen är inte så tokig heller och skulle det klaffa till max är hon skrällduglig.
I DD-2 köper jag inte 1 Fleetfoot Hanover som klar favorit. Hon är rask från start men inte raketsnabb. Troligtvis kan hon försvara innerspåret men det är ingen garanti på det. Men vad som gör att jag går mot i tipset är att jag tror att 6 Västerboonthenews kommer att laddas från start och min känsla är att Peter U släpper till Peter I. Om scenariot blir så är det ju klar fördel Västerboonthenews och jag tycker det är en kul spik, både på DD och V75. Han är dock inte alls beroende av spets utan kan vinna loppet från andra positioner också. Kanske blir tufft från dödens men jag blir inte heller överraskad om han skulle ta hem det den tunga vägen.

DD-1: 1,2,4,7,8,9,12
DD-2: 6 Västerboonthenews
Min raka DD: 9-6
Min roliga DD: 2,7,12-6

Jag inleder mitt V75-system med en spik. 4 Falcon Håleryd klättrade nästan över Lover Face senast på Jägersro och gick i mål med gott om sparade krafter på 1.11,8! Med tidigare lucka så hade han varit med på linjen. Nu är det frågan var han hamnar men jag är inte säker på att det spelar någon roll. Jag tappar inte hakan om han krossar motståndet från dödens.
2 I Am Unique, 8 Darling Boko och 10 Radysin America i V75-2. Övriga lär väl få svårt att rå på denna trio.
3 Nothing But Class i V75-3 lär väl sitta i spets och inte släpper väl Peter när det handlar om korta häcken. Möjligt att 2 Digital Ink är för bra och tar ner honom utvändigt men jag skulle inte våga spela utan Nothing But Class.
6 Skymaster i V75-4 ligger Anders Svanstedt lite lågt kring efter senast men man ska återgå till den gamla balansen denna gången. Det där är ingen tokig häst och motståndet är väl inte stenhårt direkt. 1 Da Vinci Boko kan inte försvara innerspåret men det är en rätt så fin häst som utmanar om han ej sitter fast.
5 Ni Talar Bra Latin och 8 Montdore stänger jag V75-5 med. Hade varit bud på att låsa loppet med de två även om de stått med ytterligare 20 meters tillägg.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.