Lannem Silje satte nytt Världsrekord!

137

lannem silje rekord

Ingen tycks kunna stoppa henne.
Kallblodet Lannem Silje vann Prinsessan Madeleines Pokal i Bollnäs på fredagsvällen med nästan hela upploppet.
18:e raka segern och ett nytt ”världsrekord” för fyraåriga ston.

Körande Tor Wollebaek var ute efter att sätta rekord med den omtalade kallblodsdamen från Norge.
Det blev högsta fart från början och ledning in i den första kurvan. Sedan bara utökades avståndet ner till de övriga.
Med 1.24,1 första 500 och 1.20,8 första 1 000 var Lannem Silje ett tag nere i tempon omkring 1.18 under sista rundan av det 1 640 meter långa loppet.
– Det blir enda gången vi kör så här i år. Vi har stora uppgifter senare under säsongen och vi måste prova att behålla formen till de loppen, sa Tor Wollebaek.
Lannem Silje inledde karriären med en andraplats och har nu radat upp 18 raka förstaplatser. Segertiden 1.21,0 är bara två tiondelar ifrån Tekno Odins absoluta världsrekord för fyraåringar, 1.20,8.
– Tempot var lite för ojämnt för att det skulle bli helt bra. Hade jag kört lite mera förnuftigt hela vägen hade hon nog kunnat gå under den tiden också, sa Tor Wollebaek om hästen som tränas av amatören Ola M Skrugstad från Biri i Norge.

Vågade bli tvåa
Endast fyra hästar hade anmälts mot övermakten i Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor till vinnaren. En kvartett fyraåringar från Jan-Olov Perssons stall.
Lite märkligt kan tyckas att inte fler ”vågade bli tvåa” efter kallblodsdrottningen. Järvsö Björn vann klungspurten och var nästan fyra och en halv sekunder efter segrarinnan. Belöningen blev 65 000 kronor.
Lannem Silje matchas mot både det svenska och norska kallblodsderbyt.

Lätt för Magic Tonight
100 000 kronor väntade på vinnaren i Bengt Ivarssons Minne i Bollnäs den här kvällen, ett lopp som storfavoriten Magic Tonight vann utan prut.
Att Roger Walmanns fine femåring drogs med bakspår gjorde inte så mycket. Framme i täten duellerades det nämligen frisk med 1.07,5 första halvvarvet. Kajsa Frick passade på och körde till och fick överta med You Bet Hornline. Strax där på blev Örjan Kihlström släppt till fronten med Magic Tonight.
En position ekipaget höll till mål. You Bet Hornline positiv tvåa.

”Ett beställningsjobb”
Stig H Johansson har en ny stjärna på gång. Nyförvärvet från Italien Remo Gas följde upp segern i storloppet Ina Scots Ära med att vinna ett uttagningslopp till Norrlands Grand Prix med Erik Adielsson i sulkyn.
Efter en vid första kurva satt fyraåringen i ledningen efter 700 meter och vann bekvämt. Segertiden 1.13,8 över 2 140 meter med bilstart.
– Han är fin hästen och rör sig väldigt enkelt, jag är toppnöjd med honom, sa Erik Adielsson efter loppet han kallade ”beställningsjobb som man bara ska vinna”.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tips till Boden 14 juni 2014
Nästa artikelDags för Uncle Peter? V75 Boden 14 juni 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.