Lärlingskometens chanser inför V86!

113

image-28

I fjol var Mattias Djuse hetaste lärlingen i trav-Sverige. Han tog bland annat sex V75-segrar, vann lärlings-SM och blev utsedd till Årets Komet.
Nu är han redo för nästa steg.
– Tanken är att jag plockar ut proffslicens direkt efter kursen i november, säger 25-åringen.

Mattias Djuse jobbar i dag som försteman och ansvarar för Axevallatränaren Anna Forssells filial på Söderby Gård utanför Stockholm.
– Vi har 20 hästar här och tanken är att jag tar över när jag plockar ut min proffslicens. Alla hästar kanske inte blir kvar men jag hoppas hamna på 15-20 hästar.
– Jag köpte även tre unghästar på Kriterieauktionen nu i helgen. Det känns förstås extra spännande, säger Mattias Djuse.

Vunnit betydligt fler lopp i år
Efter succéåret i fjol har det varit ganska tyst kring Mattias Djuse. Detta trots att en titt på siffrorna visar att han i år vunnit 41 lopp jämfört med 29 i fjol.
– Jag har inte synts så mycket på V75 och inte vunnit den typen av lopp i år. Det är både och det där…, det är viktigt att synas, men samtidigt inget jag går och tänker på. Jag körde för mycket lopp i fjol, kör man över 300 blir man utstängd från vanliga lärlingslopp, säger Mattias Djuse som i dag har en licens som kallas elitlärling.
Men lärlingstiden är alltså snart över.
– Jag har väl alltid siktat mot att bli egen. Nu när Anna flyttade till Axevalla och vi blev uppdelade föll det sig naturligt att det blev som det blev. Det känns bram
Mattias Djuse kommer att gå proffstränarkursen på hästsportens folkhögskola Wången 10-21 november.
– Tanken är att jag plockar ut proffslicens direkt efter kursen.

Två chanser på V86
På onsdagen startar stallet två hästar inom V86-spelet och Mattias Djuse sköter tömmarna bakom bägge. Först ut är 1 Neo’s Victory (V86-2) som visat toppform på slutet och kommer med tre raka segrar.
– Hon har gjort det jättebra och visar fortsatt bra form, säger Mattias Djuse.
Det sjuåriga stoet har mest startat över sprinterdistans. Nu handlar det om 2 140 meter och innerspår bakom startbilen.
– Det är svårt att säga men känslan är att distansen inte är något plus. Men hon har knappt startat över full väg, enda gången sedan hon kom till mig blev det bara fel och det loppet kan vi glömma. Hon känns i alla fall fin och har gått starkt på slutet.
Taktiken från innerspåret?
– Jag kommer att testa rejält från start och försöka försvara ledningen. Vi ändar inget och det innebär att hon går barfota runt om och med helstängt huvudlag, säger Mattias Djuse.
12 Maxmara (V86-6) startar från tillägg i ett försök i Diamantstoet.
– Hon är rätt bra i ordning och känns fin i träning. Senast blev hon het efter en omstart. Nu har vi laddat om och tror att hon gör ett bra lopp.
Är hon ett streck på V86?
– Det är Inte lätt att gå runt alla, men om det klaffar är hon inte så tokig. Vi ändrar inget på henne heller och hon kommer gå med skor runt om och halvstängt huvudlag.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Hagmyren 4 oktober 2014
Nästa artikelHårdsatsande Amatör i rampljuset inför V75

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.