Lars I Nilssons om hur läget är med Truculent

90

truculent hugo

Hallå där…
…Lars I Nilsson, som hade Truculent till start i onsdagens rekordförsök i Tingsryd.

Vad säger du om andraplatsen så här med lite distans till loppet?
– Det var sju veckor sedan han var ute i Elitloppet och det blev inget lopp i Kalmar. Då han tränas lätt fattades det tempo och jag tror att loppet ska kunna flytta fram honom rejält.
Det såg ett tag ut som om Johnny Takter körde för att slå gällande banrekord, fick du samma uppfattning?
– Man ser inte så bra från stallbacken och jag har inte hunnit se om loppet, men det var inget som vi hade pratat om på förhand. Kanske att det var en liten synvilla då han tvingades ladda rejält från sitt startspår en bit ut och väl i ledningen blev det några längder ner till resten.
Truculent såg rejält slagen ut in på upploppet, men det blev ändå bara en halv längd fram till vinnande Montgomery Hill i mål.
– Han hade bara 88 i puls efter loppet och det är en enorm ”skalle” på honom. Mjölksyran slog dock till och han blev lite mör, men han ger sig aldrig och det visade han ännu en gång.
Vad händer fram till nästa uppgift, vilket är Hugo Åbergs på hemmaplan?
– Vi kommer att kolla upp honom lite närmare, men förhoppningen är givetvis att han har tagit loppet på rätt sätt så att vi sedan kan vässa lite extra. Tanken är att ha en häst i bästa tänkbara skick till Hugo Åbergs.
I det 61 hästar stora stallet finns förstås ytterligare en hel del topphästar. Vi syftar inte minst på trion Dreams Take Time, Fascination och Twin’s Fairytale, hur är dagsstatusen på dessa för dagen?
– Dreams Take Time fick några tuffa lopp och tappade formen på vårkanten. Han har nu fått ta igen sig ett tag och är även renoverad i framknäna och vi siktar mot en ny fin höst och vinter. Tanken är att inleda i några gulddivisionslopp för att så småningom leta lopp på kontinenten.
– Fascination har ju från och till haft problem med vänster framhov, men efter mycket strul hoppas jag att vi äntligen har kommit tillrätta med hennes problem. Hon går sitt första riktiga jobb på ett tag under fredagen och det är ju först när hästarna löper ut som man ser om det hela har lyckats.
– Twin’s Fairytale blev tjock i ett ben, vilket visade sig vara en varning på ett gaffelband och det har tagit sin tid. Det ser dock väldigt fint ut för dagen och han är för tillfället igång och tränar tre dagar i veckan. Men vi bygger försiktigt och hoppas slippa något bakslag.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStefan Melander inför V75 12 juli 2014
Nästa artikelNästagångare 11-16 juli 2014 med V75 och V86

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.