LD/DD Åby 15/3-2014

846

DDTIPSET

 

Nämnde i LD-tipset till Solvalla att Per Lennartsson stall känns riktigt på G och tyckte Andreas Boy hade en bra chans i V65-2 och han vann ganska enkelt. Men vad som grämer mig lite är att jag inte fick med Scoot To Score på lunchdubbeln. Han fick visserligen en bra resa men gjorde det också väldigt bra. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk.

LD-1 tror jag kan bli en intressant duell mellan 3 Kemas Magic och 9 Codebreaker. Kemas Magic är rask ut och når Persson spets så släpper han inte, bra chans! Men Codebreaker är ingen tokig kuse och med Adielsson i sulkyn så kan det bli riktigt bra

I LD-2 låser jag loppet med Björn Goops 1 Othello Tilly och ”Luddes” 5 Buzz Mearas som har Christoffer Eriksson i sulkyn. Tror det kan bli en spännande match.

LD-1: 3,9
LD-2: 1,5
Min raka LD: 3-1
Min roliga LD: 9-1,5

4 Sanity är favorit i DD-1 och jag tycker inte det är fel även om vi alla vet att hur bra 11 Raja Mirchi är. Raja Mirchi har ju dock fått spår elva och med tanke på att man inte vill anfalla direkt så tror jag att Sanity kommer smita undan från spets. Sanity sitter ju tidigt i spets och det är inte så många fler än Raja Mirchi och möjligtvis 3 Montgomery Gel som kan göra jobbet i dödens men jag är tveksamt att någon av dom avancerar till dödens förrän varvet kvar. Jag tror Takter varvar på ca 13,5 med Sanity och sedan avslutas sista varvet på 10,5 och då undrar jag om Raja hinner ikapp när han går med pjäxor. Med risk för att bli dumförklarad för att jag inte tar med Raja Mirchi så står jag över denna gången och spikar Sanity.

DD-2 tillika bronsdivisionen är ett bra lopp. Favoritskapet får 4 Rooibos bära men jag tycker det osar prepare (även om ett prepareupplägg inte är tillåtet i svensk travsport) och jag tror inte Goop skickar på Rooibos alltför tidigt och jag står över denna gången. Likaså med 11 On Hold som jag tycker är för hårt streckad från sitt bakspår. Riktigt bra stayer men det är inga duvungar han möter.
1 Leonas Kaiser tycker jag är riktigt intressant från innerspåret. Jag tror han får rygg på 5 Sahara Fairytale som laddas mot spets och sedan finns ju open stretch till slut. Dessa två är förstahästar för min del men jag har tre luringar som kan ge ett hyfsat odds: 6 Monte Major, 7 Perfect Power och 9 Diamond Of Ace. Diamond Of Ace kan ta rygg på Leonas Kaiser om Witasp vill och det där är ingen tokig häst. Han har startats ganska sparsamt och gör sällan dåliga lopp. Bra stayer.
Perfect Power ska gå barfota runt om och det var ett bra tag sedan han gjorde så. Lite knepigt läge men Peter Untersteiner och hans stall håller fortsatt fin form och Perfect Power är skrällduglig.
Monte Major har hittat nya växlar i Flemming Jensen regi och när Flemming besöker V75 och Åby så är det alltid vältränat, se upp!

DD-1: 4 Sanity
DD-2: 1,5,6,7,9
Min raka DD: 4-1
Min roliga DD: 4-6,7,9

Några drag till V75 då: 1 Nothing But Class i V75-1 låter Untersteiner riktigt nöjd med och ambitionen är att köra i spets och då lär 5 Claes Boko få göra jobbet, kan bli jobbigt. Jag ger även 6 Orione Spin en chans, team Kolgjini låter väldigt nöjda med honom. Han kommer få en jänkarbike på sig denna gången, intressant!
3 Super Photogenic i V75-2 hoppas jag att man kör framåt med direkt och får han inte ledningen så fixar han dödens också. Jag tror han tar ner 2 Paramount från den positionen och jag får ingen känsla av att någon bakom kan speeda ner honom. Chansspik för mig.
1 Dante Boko och 2 Divas Revansch i V75-3 är riktigt bra och normalt sett gör dessa två upp. Jag vill dock varna för 10 Quite Windy som inte är så tokig. Blir det lite tempo på loppet så tror jag Den Flygande Finländaren kommer längst ut.
10 Hanna Banker i V75-5 tänker jag chansspika. Min känsla är att hon är snäppet bättre än detta motståndet.

Lycka till! 

Föregående artikelInför V75 Åby 15 mars 2014: Är detta veckans spik?
Nästa artikelJanne Jackpots tips höllte pau å blausa bott ida!