LD/DD Åby 26/4-2014

305

DDTIPSET

 

DD-loppen är två hyfsat öppna och spelvänliga lopp. Det finns två givna favoriter i båda avdelningarna men jag tycker inte att det är två givna vinnare så vi testar att gardera lite.
I DD-1 tar jag tre hästar och hoppas att den fjärde inte hinner med över snikspåret. 3 By Air, 6 Olympic Kronos och 8 Nougat Ås blir mina streck. Den fjärde jag pratar om är såklart 1 Arazi Boko men jag får inte känslan av att han slår av Olympic Kronos på upploppet och skulle Daniel Olsson testa i spets så tror jag Ludde trycker på rejält utvändigt.
By Air tycker jag det kan vara dags för nu. Han verkar ha svårt att hitta formen riktigt men senast på Eskilstuna tycker jag han höll OK till fjärdeplatsen. Han trivs på Åby och när han visar upp vad han kan så är han riktigt bra. Jag blir faktiskt inte helt överraskad om han skulle ta ner favoriten från dödens sista rundan.
Nougat Ås galopperade senast med gott om krafter sparat och enligt tränare Peter Jensen är han uppkollad efteråt och man har fräschat upp honom. Tufft från åttondespåret men det är väl inte helt otänkbart att Takter laddar framåt till dödens och håller han ihop aktionen så får Olympic Kronos vara väldigt bra för att stå mot råtuffe Nougat Ås. Kan ju bli en bra rygg på By Air också 😉

DD-2 låser jag med en trolig och en rolig. 1 Paramount är den troliga och 3 KLM Buymethemoon är den roliga. KLM Buymethemoon varnade jag för senast och då gav han dryga 22 gånger degen. Lite tur inblandat senast men annars tycker jag denna uppgiften ser ganska likvärdig ut och han är speedig med en ryggresa.
Paramount sitter i spets eller i rygg på 2 Kaiser Broline som Anders Svanstedt aviserar full laddning med. Han går bra oavsett och spårar han inte runt om så är det en väldigt bra chans att speeda till vinst över open stretch. En bra favorit som kanske egentligen är en vettig spik i en ganska svår och öppen V75 omgång.

DD-1: 3,6,8
DD-2: 1,3
Min raka DD: 8-1
Min roliga DD: 3-3
V75-1 ser ut att bli en duell mellan 1 Youana och 3 Sahara Fairytale. Det kan bli en tuff öppning om Johan Untersteiner svarar Lutfi Kolgjini en bit och det kan öppna upp för en smygkörd. Mycket snack om 4 Mousse som gör andra starten för Daniel Redén och får Peter Ingves i sulkyn denna gången. Hon ser ut att bli rejält understreckad i mina ögon och jag tror inte hon slutar utanför pallplats i detta loppet.
Se även upp för 7 Gisela Ås i samma lopp. Man ligger lite lågt från stallet efter senaste starten men jag undrar om inte det blir skolöst denna gången och då tycker jag hon är streckvärd.
Garderar ni V75-2 så glöm inte bort 3 Formation och 7 Bono Boko. Formation håller fin form och har tränat bra. Har fin kapacitet i grunden.
Bono Boko från stall Goop ska eventuellt få den nya jänkarvagnen ”Ghost” bakom sig, intressant i så fall. Jag har tidigare sagt att stall Goops form inte är den bästa och dom har inte levererat så bra den senaste tiden. Jag tror dock att de är på väg upp i form igen och det ska bli spännande att se vad Bono Boko kan uträtta här.
Min vinnare i Olympiatravets final heter Mr Picolit och startar från spår 3. Han spetsar och släpper till 5 Raja Mirchi och sedan tror jag han avgör på stretchen. Men även 10 Noras Bean och 8 Yarrah Boko tycker jag ska med på lappen. Det är en öppen final.
V75-4 ser 3 Hobard som favorit och det är en riktigt fin häst. Ska man gardera så glöm inte bort 6 Salina som är ett riktigt fint sto. Gick en riktigt vass avslutning på Billund senast och såg mycket fin ut.
Fredrik Persson låter övertygad om att han vinner V75-5 med 3 Kemas Magic och det ser onekligen ut som en bra chans. Men jag vill inte släppa 7 Costatantisoldi som många har jagat i flera starter nu. Denna gången får han Pekka Korpi i vagnen och tränare Airaksinen låter lite som att han vill att han inte ska sitta fast denna gången.
9 Alfas Da Vinci i samma lopp har gjort det väldigt bra på slutet men jag undrar om det är rätt läge för honom med springspår på tillägg. Jag tror han blir hängandes och får en tung väg fram till position. Inte så tidig för mig.
LD-1 löser jag med tre streck: 3 Wink Spot, 10 Curtsy Hanover och 11 Pin Kronos. Varning för 11 Pin Kronos som är på väg upp i form liksom hela stall Marlin Cheval.

I LD-2 borde jag spika 8 Daryl Boko som var riktigt vass senast på Färjestad. Åttondespåret grusar chanserna en aning men när kanske värsta hotet på pappret fick spår 11 (Rosso Pomodoro) så är det fördel Daryl Boko som har framspår. Men jag vill gärna ha med 2 Nochebuena Face som visade senast att han är på G mot formen och han kan springa. Får kanske svårt att slå Daryl Boko men Ludde lär inte lägga sig frivilligt.

LD-1: 3,10,11
LD-2: 2,8
Min raka LD: 3-8
Min roliga LD: 11-2,8
I V4-avslutning tycker jag man ska passa 3 Sagi Allvinn, 6 Farmbaron och kanske framförallt 11 Raggmunken.

 

Lycka till! 

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLannem Silje visade fantastiska fartresurser!
Nästa artikelNästagångare 26-27 april 2014 med bl a Olympiatravet och V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.