Lannem Silje visade fantastiska fartresurser!

193

Lannem Silje

Norska kallblodsfenomenet Lannem Silje visade fartresurser som tagna ur fantasin när hon gästade Bollnästravet på torsdagskvällen.

– Jag tänkte att hon kunde få sträcka ut lite sista 500, mös kusken Tor Wollebaek sedan han åkt virvlande 1.17,8 sista halvvarvet.

16 segrar på 17 starter.
Att norska supertalangen Lannem Silje skulle förlänga sin segerrad när hon gästade Sverige på torsdagen var närmast en självklarhet.
Men att hon skulle avsluta försöket i Sleipner Cup i ett tempo som kunde göra självaste Järvsöfaks avundsjuk kom nog som en chock för de flesta.
Att springa 1.17,8 i 500 meter är något som garvade elithästar sällan kan prestera.
Fyraåriga Lannem Silje gjorde det bekymmerslöst och med full spänst när hon lämnade länge ledande Järvsö Björn med 50 meter över upploppet.
– Det är en fantastisk häst och det var väldigt fint att vi kunde få ett lopp med rygg att gå i. Annars har det varit täten i stort sett varje gång. Jag tänkte att hon kunde få sträcka ut lite sista 500, kommenterade körande Tor Wollebaek.
Segertiden 1.24,9/2 180 meter är en putsning av Eldsiris svenska rekord för utländska fyraåriga ston med 2,7 sekunder och att den nya kallblodsdrottningen har kunnande att krossa alla tänkbara rekord under säsongen råder få tvivel om.

Dubbla fredagsjackpots
Med bara fem lopp för V64-spelarna att lösa i praktiken stannade utdelningen på 1 877 kronor medan fyrarättspotten på 836 451 kronor flyttas vidare till Kalmar på fredagskvällen och kompletterar den superjackpot som redan väntade under Solvallas V65-tävlingar på lunchen.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKuskarna hyllar den nya ”Spöksulkyn”
Nästa artikelLD/DD Åby 26/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.