LD/DD Bjerke med Extra V75 tips 8/6-2014

286

DDTIPSET

 

Fem streck får räcka i DD-1, tillika Oslo Grand Prix. Tio mycket bra hästar gör upp om drygt 1,6 miljoner. 3 BBS Sugarlight är ett oprövat kort mot detta elitmotstånd men jag vill faktiskt inte spela utan honom och säkerligen är det så att han blir mer betrodd än han borde och kanske mer än vad som är rättvist mot hästen. Men faktum är att ingen vet HUR bra han är och HUR bra han kommer stå sig mot dessa hästarna. Jag hoppas och tror, naturligtvis med en hel del hjärta, att han matchar dom och med lite klaff även vinner.
7 Raja Mirchi är kanske tuffast i gänget med reservation för de två fransmännen på bakspår. Nu får han Jorma Kontio i sulkyn vilket är spännande. Dessvärre går han med skor då han blev hovöm i finalen av Elitloppet och därav galoppen har stallet förklarat. Man kan bara spekulera i vilken placering som rök men det är inte spännande att kolla i backspegeln utan nu är vi i OGP och här har Raja Mirchi en ny chans att visa hur bra han är.
8 Support Justice är jag övertygad att han kan bättre än det han visade senast. Det var visserligen en klart godkänd insats men jag tror inte han var som bäst. Trist med sämsta spåret men skulle han hamna bra på det och det blir tempo så har han en ruggig slutrunda i kroppen. En av mina favorithästar för tillfället.
De två fransmännen jag skrev om innan är såklart 9 Univers de Pan och 10 Un Mec d’Heripre. Två mycket vassa sexåringar som det inte skulle vara någon större överraskning om de är etta och tvåa i mål.

Jag tar en rövare i DD-2 och chansspikar 4 Talicia Bella. Hon har mött mycket tufft motstånd utan att göra bort sig. Det är i första hand 10 Canaka BF som står för motståndet men bakom är det vidöppet. Jag hoppas Talicia Bella hinner före Canaka BF i starten och då kommer nog Ulf Ohlsson att få nöja sig med andraplatsen.

DD-1: 3,7,8,9,10
DD-2: 4 Talicia Bella
Min raka DD: 7-4
Min roliga DD: 3,8-4

Ett ganska öppet stayerlopp inleder V75. Här krävs några streck och jag rekommenderar att inte spela utan 9 I Am Dynamite och 11 Rooibos. Stall Kolgjini låter uppåt kring 14 Viking America.
7 Tekno Odin i V75-2 gjorde en slät insats senast och kan mycket bättre. Allt stod nog inte helt rätt till och förhoppningsvis är han förbättrad här. Tänkbar spik men vid gardering ska givetvis 1 Gylden Balder, 3 Faksen Jr och 5 Hallsta Lotus med.
4 KLM Buymethemoon i V75-3 har jag spelat med framgång och jag gillar hästen. Med en vettig resa så tror jag han speedar ner alla.
Fyraåringseliten ska göra upp i V75-4 och det är ett intressant fält. 3 Rue Du Bac blir favorit men någon vettig spik tycker jag inte det är. 5 Tano Bork gjorde det mycket bra senast och ska med tidigt här. 6 Alizea Du Kastel blir kanske lite väl betrodd med Goop i sulkyn men bör ändå få plats på en garderad bong. 7 Denver gillar jag intrycket på. Näst senast stod han för ett starkt lopp när han tog hem det från dödens och senast fick han trava ganska ostört i spets och stack undan till enkel seger. Skrällduglig.
9 Single Sock var duktig tvåa senast när hon drog på i ett tufft tempo i ledningen. Denna gången får hon spara speeden och det kan gå undan till slut.
12 Star Martini har fått sämsta spåret men det var en riktigt bra insats senast. Han lämnade kön 1200 meter från mål och körde fram till dödens och var bara slagen med ett halvt huvud typ. 1.11 sista 1200 metrarna är starka papper och med minsta klaff här och lite tempo på loppet så kommer han vara långt framme. Varning!
V75-5 är ett femåringslopp som samlat ett mycket bra fält. Flera av dessa är säkert med i Jubileumspokalen senare i höst. 2 Indigious får bära favoritskapet men han är ingen bra spik. Risk att han får göra grovjobbet.
3 Thai Broadway har inte fått till det i år, kanske är det dags nu.
6 Clint W.Boko blir säkert lite bortglömd men räkna med att han kommer göra ett riktigt bra lopp och att han matchar motståndet är jag övertygad om.
9 Nothing But Class och 10 Stelton möttes senast och då var Stelton etta i mål efter att ha fått luckan till skänks över upploppet. Jeppe Juel kunde köra rätt fram sedan Nothing But Class bröt ut ett spår. Denna gången tror jag inte att Stelton och Jeppe Juel får något gratis men att både dom och Nothing But Class med Peter Untersteiner kan vinna är det inget snack om.

 

Lunchdubbelloppen är försök ett och två i Bjerke Cupen, något motsvarande Sweden Cup under Elitloppslördagen. I LD-1 tror jag 2 Bret Boko har en bra chans att ta ledningen men Vidar Hop bakom 5 Im The Answer lär vilja ha ett finger med i spelet. Det var väl ingen som missade senast när Björn Goop körde och öppnade första 500 i ett våldsamt tempo. Med anledningen av det loppet så står jag över Im The Answer här men en finalplats tar han säkert. Tar istället med stallkamraten 4 Winmecredit och fransosen 7 Saphir De Fille där Goop får en ny chans efter galoppen i Sweden Cup försöket.

I LD-2 tar jag en riktig rövare och låser loppet med två skrällar: 3 Magiccarpetride och 6 Broadway Legs. Det är en rejäl chansning men som jag skrivit tidigare, man måste chansa för att vinna stort. Eller ha en stor plånbok.

LD-1: 2,4,7
LD-2: 3,6
Min raka LD: 2-3
Min roliga LD: 7-3,6

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJeppe Juel inför Oslo Grand Prix 2014
Nästa artikelV75-tipset Östersund 8 juni 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.