Jeppe Juel inför Oslo Grand Prix 2014

202

nio liv

Orali är hästen med nio liv.
Tre svåra skador har stoppat honom i jakten att nå den absoluta eliten.
– Han visade med tredjeplatsen i Copenhagen Cup senast att han är där, om än lite sent i karriären, säger Jeppe Juel inför söndagens Oslo Grand Prix.

Skadeproblemen har gjort att Orali (V75-6) inte har kunnat starta kontinuerligt. Åttaåringen har tillhört de bästa hästarna i Danmark de senaste åren, men när det har varit dags att spänna bågen mot tuffare uppgifter har Orali blivit skadad, gång på gång på gång…
Inte mindre än vid tre tillfällen har hästen fått problem med benen och gaffelbandet.
– Hade han kunnat startat mer frekvent hade han varit i eliten för länge sedan. Det är den bästa häst jag har haft och hans teknik är fantastisk, säger Jeppe Juel.
Den danske tränaren tackade nej till Elitloppet och har haft siktet inställt på miljonloppet Oslo Grand Prix sedan länge.
– Orali är väldigt speedig och jag hoppas att det blir tempo på loppet. Att han ska vinna är väl att sikta lite väl högt, men jag blir inte förvånad om han är med långt framme.

Sju raka segrar
Det är inte bara med Orali som Jeppe Juel siktar högt på söndagen. Femårige Stelton (V75-5) har inlett året strålande med två raka segrar i fin stil. Totalt är femåringen uppe i sju raka segrar!
– Stelton har behövt de här loppen för att hitta toppformen. Han känns riktigt fin och jag hoppas att det blir körning även i det här loppet. Stelton är stark och kan göra en del själv i loppen, jag kan tänka mig att vara offensiv om farten sänks i täten. Jag tror på en bra chans, säger Jeppe Juel.
Och tränaren har stora förhoppningar på sin segermaskin i framtiden.
– Ja, jag hoppas kunna visa upp honom nästa år på Solvalla sista helgen i maj.

Joakim Brundin

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Kalmar 6/6-2014
Nästa artikelLD/DD Bjerke med Extra V75 tips 8/6-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.