LD/DD med V75-tips Solvalla 25/5-2014

375

DDTIPSET

 

Söndagen är här och vi är många som har väntat. Sporten står i centrum skanderar många men det är klart vi ska spela också. Man kan avnjuta sporten samtidigt som man spelar också 🙂 Naturligtvis är finalen av Elitloppet dagens och för många även årets travhöjdpunkt. Nedan kommer ni få tips till LD, DD, V75 och mina tankar om vilka som går till final och vem jag tror står som slutvinnare.

DD-1 är ett lopp över 1609 meter för fyraåriga ston. Jag tror att 9 The Divine Miss F kommer flyga förbi till slut men det är ett jämnt och hyfsat öppet lopp. 6 Amazon Am ser ut att bli favorit och hon är en segerstaplare med lopp i kroppen. Dessutom är det segrar som tagits i tuffa sammanhang. Tidigt bud.
Bakom lurar 4 Single Sock och 7 Rodeo Drive OK. Single Sock tror jag är på G mot toppform och Rodeo Drive tycker jag gick bra senast på Charlottenlund mot tufft motstånd. Ska bli spännande att se henne på Solvallas fina banunderlag.

DD-2 är precis som den första dubbelavdelningen ett lopp över 1609 meter för fyraåringar men här är det öppet för alla. Ett sto tog chansen att vara med här och jag tänker spika henne. 10 Axelle Dark heter hon och det är en fransk gäst där ordinarie kusk Jos Verbeeck följer med och när Verbeeck åker till Solvalla för att köra en häst så lär han inte sitta och sova. Senast var hon ute mot väldigt tufft motstånd i Prix des Ducs de Normandie där Roi Du Lupin vann före Harper Hanovers deltagaren Swedishman. Hon fick en bra resa inne vid sargen och fick fritt fram över upploppet och sköt till sylvasst men det gick väldigt snabbt och speeden ebbade ut. Nu är det kortlopp och jag får känslan att det kommer passa henne utmärkt och känslan säger även att hon kommer fälla alla med sin styrka och speed.

DD-1: 4,6,7,9
DD-2: 10 Axelle Dark
Min raka DD: 9-10
Min roliga DD: 4,7-10

V75-1 är Håkan Wallner Memorial, ett lopp för treåriga hästar. 4 Onceforall Face och 5 Chocolate Day ser ut att dela på favoritskapet men jag vill ha med ytterligare två hästar. 7 Elton Attack var lite blek senast i Danmark men jag tror han kommer vara förbättrad här. 9 Fire To The Rain gjorde bort sig med galopp senast men näst senast när han debuterade på svensk mark så övertygade han stor och här ska han räknas tidigt.
V75-2 är försök 1 till Elitloppet. 1 Shaq Is Back tar ledningen och jag blir förvånad om han inte körs där. Daniel Redén säger att han är klart bättre i år och jag tror honom. Det ska bli oerhört spännande att se honom här. Jag vågar dock inte spika utan fyller på med 3 Timoko, 4 Digital Ink och 6 Maven. Senast 7 Truculent startade så chansade jag bort honom och det visade sig vara ett stort misstag och jag fick sannerligen bära hundhuvudet. Därför tvekar jag lite denna gången när jag gör samma sak men att han ska vinna från sjundespåret mot detta motstånd har jag svårt att tro. Jag blir inte helt ledsen om han gör det för jag gillar Lars I Nilsson. En tumme hålls för att han tar sig till final åtminstone. Lite längre ned kan ni se vilka jag tror går vidare till final.
V75-3 är försök 2 till Elitloppet och nu ska de fyra första från försök 1 få sällskap av ytterligare fyra. 1 Delicious US är mycket snabb bakom bilen och jag blir inte förvånad om Redén kör i spets här också. Jag är lite inne på att Örjan Kihlström inte trycker av 2 Panne De Moteur från start utan bara kör för en bra rygg. 4 Raja Mirchi kör säkert Ludde på lite safety med från start men känns han stabil när bilen släpper så är det inte omöjligt att han satsas rejält framåt. Då är det inte otänkbart att han får överta spets. Tidigt bud.
Tar även med 6 Caballion som Björn Goop sa var den starkaste hästen han kört efter vinsten i Copenhagen Cup. Har sig själv som sin värste motståndare.
8 Pascia’ Lest tror jag blir helt bortglömd denna gången. Dels grusar åttondespåret mycket av chanserna men även den dåliga insatsen senast tror jag finns hos många. Jag är helt säker på att han kommer till detta loppet med full form och vässad till tänderna. Åttondespåret är mest oddshöjande och i mitt tycke ska han räknas tidigt. Blir lite besviken om han inte tar sig till final.
I V75-4 krånglar jag inte till det. 3 Tekno Odin har inte bara fått läget utan han är också bästa kallblodet just nu. Att Tekno Odin kommer knäcka rekordet över 1609a för utländska hingstar/valacker är jag övertygad om. Frågan är väl om Järvsöfaks världsrekord 1.17,9 från 2005 hänger löst…
V75-5 är öppet. En eller många. 3 Prince Wind blir naturligtvis mycket betrodd på sina ruggiga 93% vinster men motståndet här är klart tuffare. 6 Ohkotok Goj räknas tidigt, mycket fin häst i grunden. Från tillägg är 9 Absolut Newport, 12 On Hold och 13 Rooibos de jag tror är tuffast. Rooibos ska med tidigt, han trodde jag skulle matchats mot Harper Hanovers.

V75-1: 4,5,7,9
V75-2: 1,3,4,6
V75-3: 1,2,4,6,8
V75-4: 3 Tekno Odin
V75-5: 3,6,9,12,13
V75-6: 4,6,7,9
V75-7: 10 Axelle Dark

1600 rader/800:- (spikar man även 13 Rooibos i V75-5 så blir systemet på 320 rader/160:-)

 

LD-1 tror jag står mellan 1 Fredricks Laukko och 4 Chapeau Bas. Vi får väl hoppas att David Miller som kör Chapeau Bas inte gör om samma dårstyrning som med Next Kronos i fredags…

Låser även LD-2. 1 Handsome Knight och 4 For Pleasure As får chansen. Handsome Knight är snabb ut och leder runt om MEN han är inget att lita på och det kan lika gärna bli startbrasa från innerspåret. Då hoppas jag For Pleasure As löser loppet åt mig.

LD-1: 1,4
LD-2: 1,4
Min raka LD: 1-1
Min roliga LD: 1,4-4

Glöm inte att lunchdubbeln går som lopp 1 och 2 med första start 10:20

 

Hur går det då i försöken till Elitloppet och hur blir finalen? Här kommer mina tankar:

I försök 1 tror jag att 1 Shaq Is Back, 3 Timoko, 4 Digital Ink och 6 Maven går vidare. Tror att Shaq vinner, Maven tvåa, Timoko trea, Digital Ink fyra.
I försök 2 tror jag att 1 Delicious US, 2 Panne De Moteur, 4 Raja Mirchi och 8 Pascia’ Lest går vidare. Pascia’ Lest vinnare, Raja Mirchi tvåa, Delicious US trea och Panne De Moteur fyra.

Min final:

1. Shaq Is Back
2. Pascia’ Lest
3. Maven
4. Timoko
5. Raja Mirchi
6. Delicious Us
7. Panne De Moteur
8. Digital Ink

Vinnare: RAJA MIRCHI
Det är med en del av hjärtat som jag tippar Raja Mirchi men han är ju också ruggigt bra och jag hoppas verkligen att Raja Mirchi och Lutfi ”Ludde” Kolgjini får vinna Elitloppet 2014.

Detta är mina tankar om hur finalen kommer att se ut men det är två öppna försök att jag kan vara helt ute och segla 🙂 Det viktigaste är att vi får se underbara hästar göra upp om tre härliga miljoner.

Stort lycka till, nu ska vi njuta!!!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet 2014: Många bud om vem som vinner!
Nästa artikelSändningen av ELITLOPPET 2014 flyttas till KANAL 12!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.