Elitloppet 2014: Många bud om vem som vinner!

347

vem vinner elitloppet

Vem vinner Elitloppet 2014?
Ett gäng travprofiler berättar vem de tror vinner Elitloppet i år.
Elitloppet.se har frågat travprofilerna vem som vinner Elitloppet 2014 och varför?


Anders Malmrot, spelexpert:

– Digital Ink. Han är den som har bäst fysik för att gå två stenhårda lopp samma dag. Jag tror att han blir trea i försöket och sedan vinner finalen.

Håkan ”Lillis” Olsson, pensionerad sportchef och storloppspromotor:
– Maven. Framför allt har hon en väldigt duktig kusk och hon har varit bra under en lång tid i hård konkurrens. Hon har gjort det bra på olika typer av banlängder, hon har tävlat framgångsrikt på såväl 800-metersbanor som 1000-metersbanor och milebanor. Hon har helt enkelt alla kvaliteter en elitloppsvinnare ska ha.

Kari Lähdekorpi, före detta proffstränare som nu agerar travexpert i finsk TV:
– Jag tror att Timoko vinner, om Björn bara väljer att köra honom i finalen. Egentligen skulle jag säga Raja Mirchi, men då krävs att ”Ludde” vrickar tummen i försöket och att det blir en annan kusk i finalen som inte ”bäst-före-datumet” gått ut på än, skrattar Kari.

Johan Lindberg, tf generalsekreterare Svensk Travsport:
– Jag tror att Daniel Redén vinner Elitloppet och det med Delicious U.S. Jag tror att hon leder från start till mål i både försök och final.

Timo Mahlamäki, sportchef på Vermo och jobbar med storloppet Finlandia Ajo:
– Sanity än min vinnare i Elitloppet. Han var ”bara” fyra i Finlandia-Ajo, men han gick med skor då. Han kan mycket bättre barfota. Jag tror att Malin och Moa finsliper stjärnhästen så att han vinner Elitloppet 2014. I försöket får Sanity en fin resa bakom Panne de Moteur och Raja Mirch och i finalen har han sparade krafter att vinna. Så enkelt är det.

Jan Halberg, ordförande Travtränarnas Riksförbund:
– Min vinnare av Elitloppet 2014 är Uncle Peter. Jag tror att Jimmy Takter kommer i angeläget ärande. Jag tycker att Uncle Peter gjorde ett fint intryck i Copenhagen Cup, med lång resa i kroppen samt inte optimal distans (2011 meter). Han har nu haft ytterligare två veckor på sig att acklimatisera sig och jag tror han kommer att vara ett strå vassare på söndag. Jimmy Takter vann Elitloppet som tränare 1998 med Moni Maker och jag tror att konstellationen Takter/Miller och Uncle Peter gör om bedriften.

Klaus Koch, storloppspromotor som i år varit med och jobbat med Elitloppet för 23:e gången:
– Prussia vinner, men säg det inte till någon annan…

Anders Fredriksson, speaker på Solvalla och gör nu sitt 25:e Elitlopp i speakerbåset på söndag:
– Jag tippar lite med hjärtat och hoppas att Daniel Redén vinner Elitloppet med Shaq Is Back. Jag tror att han leder runt om i försöket, han är då garanterad ett bra spår i finalen och även om det blir ett hårdare lopp i finalen tror jag att han är vinnaren.
Mats Ahlkvist, Sportchef på Jägersro och ansvarig för Hugo Åbergs Memorial:
– Det blir Jägersro-seger i år, Truculent eller Raja Mirchi. Måste jag välja en säger jag Raja Mirchi, jag litar på att han är så bra i ordning som ”Ludde” säger.

Tomas Brolin, travintresserad fotbollsstjärna som fixar Elitloppsfesten lördag och söndag:
– Uncle Peter är min vinnare. Jag tror inte att Jimmy Takter åker över ”pölen” för att bli tvåa. Han vet hur man sätter en elitloppsvinnare i form och Uncle Peter gillar ju kort distans, han är ju världsrekordhållare på distansen på 1000-metersbana.

Mattias Stenby, delaktig i arbetet med Elitloppet för nionde året i rad i år:
– Jag tror på Prussia. Hon blir tvåa eller trea i försöket och i finalen räknar jag med kraftig överpace, det gynnar Prussia och jag tror inte att någon kan stå emot hennes starka avslutning över upploppet.

Johan Untersteiner, framgångsrik kusk och snart Halmstad-tränare:
– Jag tror att Timoko vinner. Han är härdad i världseliten och känns som att han är på topp formmässigt. Med Björn i vagnen på Solvallas bana blir ekipaget svårslaget. Om jag får nämna en till så tycker jag att Delicious U.S. är en rolig kantboll.

Arnlioth Heltberg, storloppspromotor och ansvarig för Oslo Grand Prix:
– Det vinner Panne de Moteur. Han fick en inbjudan tidigt och har kunnat förberedas i lugn och ro inför Elitloppet. Jag tycker att han har imponerat i enkla sällskap i år, han fick ett perfekt spår i försöket och med en kusk i vagnen som i princip aldrig gör några fel och en tränare som vet hur man spetsar formen när det gäller som mest är Panne de Moteur min vinnare.

Per Skoglund, TV-profil som sköter intervjuerna i vinnarcirkeln på Solvalla:
– Uncle Peter. Konstigt nog lite av en underdog i årets Elitlopp efter en godkänd, inte mer, insats i Copenhagen Cup. Då gick han med ovan balans, ovan distans och hade en atlantresa i benen. Nu är världens snabbaste häst redo med sina vanliga skor, rätt förutsättningar och med jet-lagen borta ur kroppen vinner farbror Peter på 1.09,4.

Flemming Sunn, sportchef i Danmark och jobbar med storloppet Copenhagen Cup:
– Jag säger Caballion. Han imponerade stort vid segern i Copenhagen Cup och om han håller ihop travet hela vägen har han styrkan att vinna Elitloppet.

Åsa Elmroth, TV-reporter:
– Jag drar till med Maven. En vindsnabb dam som kan överraska oss alla på söndag.

Anders Lindqvist, travtränare i Frankrike och travexpert i TV:
– Kanske det är väl patriotiskt av mig tippa Timoko, men jag tyckte han såg bättre ut än på många år senast vid segern. Jag tror att Timoko i år är fem-tio meter bättre än i fjol. Outsidern är Caballion som imponerat i styrka i de senaste starterna. Hjärtat hoppas dock på underskattade Juliano Rags, lite David mot Goliat.

Tore Fyrand, Elitloppsgeneral för femte året i rad:
– Jag tror att det blir hemmaseger i år, min vinnare i Elitloppet 2014 är Panne de Moteur.

Vem tror du vinner Elitloppet 2014?

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppet 2014: Hultman om Panne de Moteur!
Nästa artikelLD/DD med V75-tips Solvalla 25/5-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.